Den politiske uanstændighed

Jeg har fredag kommenteret flere politikeres forslag om kontanthjælp på SU-niveau på min politiske blog. En supplerende tanke slog mig, for hvad er der egentlig ved at ske for os som nation???

Vi der har et job bidrager til dem der ikke er lige så heldige. Det kan hverken bestrides eller diskuteres, for når en kontanthjælpsmodtager betaler skat så er det “kun” en returnering af en andel af den passive forsørgelse…

Men regeringspartierne lovede FØR valget, at de ville indføre en ny TONE i forhold til den blå bloks retorik. De barske ord føg i luften, og anstændigheden blev påkaldt i håb om, at “nok var nok”.

Det er endt præcis modsat, for med forslaget om at sænke kontanthjælpen ved politikerne godt at øvrige tilskud (herunder boligsikring) vil stige. Det nævnes ikke, og taberne er indirekte igen SU-modtagerne for i hele debatten er det nu pludselig deres indkomst som gøres “normal”, velvidende at politikerne forsøger at slå to fluer med et smæk.

De fleste aktive studerende er NØDT til at supplere deres SU for at kunne betale enhver sit. Og skulle nogen være så heldige at kunne bo hjemme under studietiden er systemet ikke sen til at beregne fiktive huslejer – også selvom barnet bor gratis hos sine forældre.

Med andre ord: vi oplever en rød regering, som véd at samfundet bør reformeres, men som nu vil gennemføre det ved hjælp af blå politik, som nu engang er lettere blind for de dårligst stilledes vilkår.

Det hed sig engang, at hvis ikke man som ung var rød havde man intet hjerte, men samtidig at hvis ikke man blev borgerlig når man blev gammel så havde man ingen hjerne. Jeg vil påstå, at solidaritet med ALLE aldrig bliver forældet. Det kræver blot man husker hvor man kom fra.

Det er måske hér hunden ligger begravet. De røde politikere har glemt hvor de kom fra, og er endt en smule farveblinde. Det er den ultimative politiske uanstændighed. Desværre…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.