Find DIG selv – og vær glad for dig selv

I dag skal denne artikel handle om to facetter af det at være glad for der hvor du er. Og hvis ikke du er glad, så at lave de ting om du ikke er glad for, så du kan BLIVE glad for hvor du så er i livet.

Færst og fremmest blev jeg lige inspireret af en samtale på Facebook hvor en rigtig god veninde fortalte om at hun havde det bedre i en kommune jeg tidligere også har boet i, nemlig Slagelse. For mit eget vedkommende er der kun meget få ting ved Slagelse der tiltalte mig. Jeg mødte nogle gode venner jeg stadig har kontakt med, som jeg naturligvis ikke vil være foruden, og så fik jeg mange gode kolleger i taxaverdenen. De fleste laver nu noget ganske andet end taxakørsel, og jeg forstår dem godt. Kontakten er stadig fin, og vi skriver sammen på flere niveauer på Facebook. Ingen fejl dér.

Men tilhørsforhold i kommuner handler ikke om politik, for vi kunne sagtens tage en debat om den tåbelige kommunalreform, men det er jo ikke dér hunden ligger begravet.

Nogle kan godt lide storbyer, og på det punkt er Slagelse top-dollar. Mange restauranter og mange forskellige attraktioner, som bare falder i nogle menneskers smag. Jeg har det i princippet på samme måde med byen Roskilde. Efter jeg boede de første 11 år af livet på Frederiksberg, var Roskilde speciel. Jeg prøvede engang i 90’erne at flytte tilbage til Frederiksberg, men endte hurtigt væk fra byen igen, for den havde forandret sig siden vi sammen med forældrene forlod byen i 1984.

Byer udvikler sig, og det samme har Roskilde gjort. Boligpriserne har taget en raketfart rundt om hovedstaden, og efter jeg kom til at arbejde i Kalundborg fik jeg nyt syn for sagen med et nyt område jeg er vild med. Havluften er til tider lidt drilsk ved næseborene, men provinslivet er – for at sige det ligeud – genialt.

Vi mennesker udvikler os, ligesom byerne derved gør, og alle har stensikkert deres argumenter for at være der hvor de er netop nu. Nogle kan befinde sig godt uanset hvilket postnummer de befinder sig i – og det er så værd at holde fast i. 🙂

En anden facet af et at være glad for sig selv handler om ens passion. Alle der har læst med her på bloggen ved, jeg skrive en blog med titlen Find passionen og jobbet, og passion fylder en del i tilværelsen for mit vedkommende. Jeg mener folk skal finde det de brænder for, og gennemføre de nødvendige skridt for altid at være i ro med sig selv.

I går var det derfor ganske tankevækkende at se en udsendelse om piger som ikke var tilfredse med deres udseende – både tøj- og stilmæssigt. Dette fordi jeg således kom i tanke om, at der kunne være andre, heriblandt læsere her på bloggen, som kunne drage nytte af nyt syn på sig selv.

Hvis du hviler i dig selv er det første skridt taget.

Hvis du holder øje med hvad du gerne vil, og tager de fornødne skridt til at nå dine mål, vil du have det bedre med dig selv.

Hvis du holder op med at være tilskuer til dit eget liv, bliver du en aktiv person som forandrer dine omgivelser til det mere positive.

Med andre ord: på en kold søndag med sne uden for, kan det være en god ide at tænke lidt over alt det gode du bør værdsætte, og tage de nødvendige skridt hvis der er ting du vil ændre. Vær ikke blandt dem som bagefter i en sen alder ærgrer sig over ting de ikke fik gjort, men tag de nødvendige skridt i dag. Du vil blive et gladere menneske af processen, og det fortjener alle mennesker – uanset hvor de er i livet i dag.

Held og lykke, og god søndag. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.