Livet handler ikke om at få, men hvad du giver…

Når det gælder vores roller her i livet, så er krævementaliteten over alt i samfundet. “Hvorfor tager det så lang tid i køen? Der er kun 3 minutter tilbage til at købe Lotto” hørte jeg i går aftes. Eller: “Hvad får JEG ud af det?” når du beder andre om hjælp med en opgave. Hvad kan JEG få, og kan det betale sig for MIG?

MIG, MIG, MIG, MIG…

Politikerne taler om, at vi skal gøre op med krævementaliteten. Det er nok for sent, desværre. Folk har ingen medlidenhed med kassedamen der skal ekspedere køen, og det at hjælpe andre bør ikke KUN handle om hvad vi selv får ud af at sige ja.

Det er nemt nok at sige for mig, for jeg har for længst gjort op med krævementaliteten. Jeg er glad for at hjælpe andre, fordi jeg for længst har erkendt, at det vi giver til andre kommer flerfoldigt igen. Det er hverken religion eller magi. Simpel Law of Attraction, eller karma som en buddhist ville sige.

Hvis folk søger konfrontationen møder de ofte uheldige episoder fordi deres reaktionsmønster er indstillet til at forvente det værste af andre. Det er nærmest en kollektiv sindslidelse, omend den er pokkers svær at sætte en diagnose på, fordi vi igen tænker, at hvis budskabet ikke passer os, så skifter vi da bare læge, vejleder, lærer eller noget helt fjerde.

Vi vil gerne stryges MED hårene, og høre de budskaber der passer os. Lidt ligesom enebarnet som er vant til fuld opmærksomhed, og når efternøleren kommer, så flyver de op i en spids, fordi livet nu pludselig ændrer sig.

Dette er ikke bare et nytårsforsæt for dem som sætter sig for også at leve med positivt sammen med andre. Det bliver en livsstil. Naturligvis skal det så ikke gå over i den anden grøft hvor enhver handling tolereres. Du skal naturligvis have rammer for hvad du vil finde dig i – og grænserne er netop personlige. Det jeg sætter som min grænse er ikke nødvendigvis den samme som du sætter.

Men det er FOLKET som bestemmer grænsen for deres krævementalitet, ligesom det er FOLKET der skal gøre op med egoismen. Der kan ikke lovgives om det, for det er en etisk vurdering. DU kan gøre en forskel for dine omgivelser. Spørgsmålet er så om alle forstår at skelne. Det er værd at prøve, for så kan 2012 måske blive et endnu bedre år når flere lærer at værdsætte hinanden med et lille smil engang imellem frem for alene at tænke på sig selv.

Dette hjerte var i sin tid en kampagne for at få folk til at smile mere.
"Smil - det smitter" er en kampagne alle vist kender. DU kan glæde dine medmennesker med et lille smil i dagligdagen

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.