Huskede du at sætte urene tilbage?

Huskede du i nat at sætte urene tilbage? Det er, som bekendt, slut med sommertiden, og alligevel oplever vi hvert år folk der glemmer at sætte urene frem om foråret, men knap så mange der glemmer at sætte urene tilbage om efteråret… Men alligevel skal du da have en chance for at få det hele med, inklusiv den ekstra times sovetid.

Vi oplever alle en omstillingstid når dette sker. Vores interne ur forvirres i større eller mindre grad af denne rokering, men der er faktisk ting du kan gøre for at mildne effekten af dette.

Én metode er at du ganske enkelt går en halv time senere i seng natten før dette skift, men det hjælper dig jo knap så meget når nu jeg lørdag aften har skrevet dette med udgivelsestidspunkt søndag morgen kl. 4.00. Til gengæld gavner det dig så i fremtiden, fordi du så kan forberede dette.

En anden metode er at sove den ekstra time, og så glæde sig over du er en smule mere udhvilet, men her går det ofte galt fordi den menneskelige søvnrytme faktisk er på 1½ time. Det er faktisk det der gør folk så pokkers trætte.

Når du lægger dig til at sove så sæt dit vækkeur til at vække dig efter enten 6 eller 7½ time + sov-ind tid. I de fleste tilfælde giver det 6½ – 8 timer. Så er du frisk når uret ringer, og ofte lige før det ringer.

Ufatteligt der ikke er nogen søvneksperter der har givet disse tips til folk, for det er et problem hvert år at folk føler sig trætte på grund af skiftet mellem sommertid og normaltid/vintertid.

God søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.