Positivt menneskesyn

Et positivt menneskesyn er den første grundlæggende værdi, som er yderst vigtig for at få succes her i livet. Som jeg var inde på i min tidligere artikel om forsørgelseskultur, så er vi som danskere i fare for, at miste langt mere national værdi hvis vi lader jantelov, negativ tænkning og alle de andre undertrykkende ting påvirke vores humør.

Tænk på en person du ikke kan holde ud et øjeblik.

Hvad er det for ting du ikke bryder dig om?

Prøv at omsætte disse negative egenskaber til positive værdier. Er det måske noget du endda kan hjælpe vedkommende med at forstå? Nogle gange kan en positiv mail eller et brev virke helbredende på den slags egenskaber. En telefonsamtale vil ofte ende med at vedkommende bliver defensiv, og det nytter derfor ikke meget at tage et skænderi om emnet.

Til gengæld vil du opdage, at hvis du tager tyren ved hornene, og viser det konkrete overskud til at hjælpe andre til at se, at deres energi kan bruges bedre på en mere positiv måde, så opnår I faktisk enten et endnu bedre venskab, nærmere tilknytning eller hvad jeres relation nu ellers giver…

Pas på så du ikke virker bedrevidende end modparten. Allerede at du tager skridtet er positivt, men sørg for at være konstruktiv så du får forklaret HVORFOR du tager det konkrete skridt. Vær personlig så vedkommende ved, at du vil vedkommende det bedste.

Hvis flere mennesker havde dette overskud i deres relationer ville samfundet blive et sjovere sted for os alle – og lad dig ikke forskrække af at mange ikke tør tage dette skridt. Enhver positiv udvikling starter med os selv. Vi kan først smitte med vores positive humør når vi VISER andre, at vi rent faktisk vil leve med et positivt menneskesyn som kerneværdi.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.