Interne magtkampe

Interne magtkampe i politik er aldrig kønne at se på, hverken for de involverede, men sandelig ej heller for tilhængerne, som har ofret både tid og energi på at bakke op om en ny tone og en ny stil. De bliver til grin fordi andre ikke forstår hvad ordet “samarbejde” egentlig handler om.

Desværre gør det så også, at min afdøde bedstefar fik ret. “Der er to områder du aldrig skal diskutere med folk – politik og religion – for folk bliver uvenner af det.” Den gamle farfar begik adskillige dumheder i sit liv, men på dette område fik han desværre ret.

Det ses senest hvor en SF’er kommer med en udmelding på Facebook i går om, at vedkommende ikke vidste om hun var SF’er dagen ud. Medlem af folketinget og knap nok kommet i gang med arbejdet i denne samling før der altså skulle skydes med skarpt til offentligt skue. Ikke just det mest begavede træk, og ikke sædvanligt for en nordjyde, der normalt ellers præges af snusfornuft og omtanke. Glemt er det at ordne den slags internt i partiet, fordi nu skal hun så profilere sig, som det så fint hedder sig i de kredse.

Jeg kender til langt mere begavede former for profilering. Det handler om konstruktivt at komme med gode forslag internt i de foreninger hvor man befinder sig, frem for at dumme sig offentligt.

Et absolut minus i min karakterbog, for blå blok må da grine deres bagdel i laser over at det endnu engang lever op til fordommen blandt de borgerlige om at modparten aldrig kan samarbejde.

Der er ingen tvivl om at visse mennesker i magtens korridorer lader sig beruse af den magt de pludselig får, og Holberg kommer straks i tankerne. “Når skidt kommer til ære” synes at være relevant, for det er jo ikke nogen selvfølge at folk bliver fine bare fordi de får adgang til de bonede gulve.

Muligvis et udslag af, at vi ikke længere definerer adgangen til kandidatur gennem Politisk Grundkursus – det lyder så indoktrinerende. Men har altså vist sig fornuftigt for at undgå den slags…

Jeg håber ikke der kommer alt for mange af den slags selvmål, for så er hele ideen med en ny tone og stil gået helt fløjten, og i stedet får vi præcis den form for interne magtkampe som i forvejen har bidraget til politikerlede her i samfundet. Som nørd i politik finder jeg det ikke alene ubegavet, men også taktisk tåbeligt, at folk ikke tænker sig om en ekstra gang før de trykker på Udgiv-knappen.

Hvad er din holdning til det seneste udfald? Kommentar-feltet bider ikke. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.