Mobilt bredbånd – båndbredde mv

Når det gælder mobilt bredbånd så er der stor tvivl blandt flere om båndbredde, nødvendigt databehov m.v. Det vil jeg forsøge at skabe klarhed om i dag. I den forbindelse har jeg i går taget et skærmdump fra min Oister forbindelse, som viste et dataforbrug på cirka 900 megabyte på 2 uger.

Skærmdump af datatrafik via Oister forbindelsen
Her er et skærmdump af den mobile bredbåndstrafik via Oister forbindelsen

Det er ikke sikkert du har samme behov for datatrafik – det erkender jeg. Jeg er jo en ivrig blogger, og da jeg skriver mange blogs er det klart at jeg måske lige på det punkt er “anderledes” end andre brugere, som måske mere surfer blandt andres blogs. Men da dette dækker to uger, og jeg ligeledes havde brugt cirka 1 gigabyte i alt i løbet af hele måneden via M1 på min iPhone, så kan jeg i hvert fald samlet konstatere, at 2Gb er en vægtet “normal” for mit månedlige databehov.

Så kan andre opleve stærkt øgede tal hvis de henter meget musik eller ser endnu flere videoer på YouTube, mens andre vil bruge væsentligt mindre.

Et godt forslag til at få sig et overblik er, at forsøge sig med mobilt bredbånd hvor du i hvert fald første måned har 5 gigabyte til rådighed. Så burde du få et indtryk af dit databehov uden at risikere at de næste megabytes bliver dyre. Problemet med gode tilbud på mobilt bredbånd er nemlig, at det faste tilbud på en bestemt mængde trafik er godt, hvorefter overskydende trafik kan koste helt op til 10 øre pr. megabyte. Det kan blive RIGTIG DYRT, hvis du ikke holder øje med din datatrafik…

Jeg skifter nu til Skyline, som også tilbyder et 4G-netværk. Spændende fremtid, og endnu bedre trafik til lavere pris med større driftsstabilitet. Det kan jo ikke blive bedre.

Vil du vide mere om mobilt bredbånd, så tjek denne side, der er en glimrende guide til mobil bredbånd.

God søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.