Linux – stadig en del fordele

Som du måske ved udgav jeg for år tilbage Linux Nyhedsbrevet. Dette skete længe før mange andre begyndte at fokusere på Linux, og i en tid hvor mange synes det var ganske nørdet (eller måske ligefrem “langhåret”) at beskæftige sig med dette operativsystem. Som jeg senere har skrevet, så har Windows fået mange ansigtsløft af Microsoft – og i dag er der ikke ret mange grunde tilbage til hvorfor du skulle vælge Linux frem for Windows 7.

I hvert fald ikke medmindre du vil bruge en del tid på at støve applikationer op, for mange der tidligere har rodet med Linux er gået over til Mac fra Apple.

Der er dog ét sted hvor Linux stadig har en meget VÆSENTLIG fordel.

Når det gælder kurser eller andre overnatninger andre steder, så er der ét super-godt sted hvor Linux virkelig viser sin stærke side. Hvis du f.eks. bruger en Live-udgave af SUSE Linux, så kan du installere din opsætning på en USB-nøgle. Så kan du tilgå dine helt egne indstillinger helt uden at ændre på de indstillinger der er på den computer du har adgang til ved at boote via din usb-nøgle.

Det kan jo sagtens bruges når du f.eks. ikke vil have både din firma-pc og den private med på turen. I sådanne situationer er det genialt at USB-nøgler i dag fås med bedre lagerplads end da de først kom frem.

Så overvej det næste gang du skal på kursus. Du har mange muligheder med en sådan live-distribution.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.