Pengeombytning – konsekvenser ved tiltrædelsen af Euroen mv

I Danmark har vi haft tre pengeombytninger, faktisk på denne dato i 1748, og det fik mig til at tænke lidt på de konsekvenser ved tiltrædelsen af Euroen nogle vil opleve. De tre pengeombytninger skete:

  • 13. september 1748
  • 5. januar 1813
  • 23. juli 1945


Det var ret logisk at der skete en pengeombytning lige efter 2. verdenskrig. Den mørkeste del af rigets historie var jo det samarbejde der gik langt ud over det “almindelige” (og beordrede) samarbejde, der gjorde at landet gik fri af de værste resultater fra den skrækkelige historie som besættelsen jo var.

Men der er en langt mere vidtrækkende konsekvens, der vil komme for dagen når landet tiltræder Euroen, og det er, at en hel del sorte penge vil blive værdiløse. Faktisk vil det være den bedste oprydning af det kontrolhelvede der er opstået fordi nogle forsøger at snyde. Nu er alle borgere underlagt kontroller, og flere erhverv har tydeligt mærket mistænkeliggørelsen af alt der ikke bare er 8-4 jobs.

Det vil være til stor fordel for os alle hvis vi kan få et mere menneskeligt ansigt på de offentligt ansatte som gør begrebet skrankepaver velkendt. Alle private virksomheder gør et stort nummer ud af at prøve at levere god service til kunderne, men når du fanger nogle af de offentligt ansatte kan du tydeligt mærke irritationen lige under overfladen. Det psykiske arbejdsmiljø vil afgjort være noget der skal kigges på når vi får en ny regering.

Det nytter nemlig ikke noget kun at pudse skiltene på ministerierne. Det er NU at der skal sættes ind over for de mangler vi har her i samfundet. Venstre har lige kastet en fakta-side ud på nettet, der er at finde på http://tjekligefakta.dk/, som f.eks. nævner at der ifølge en undersøgelse skulle være tilfredshed hos 86% af pensionisterne med den leverede hjemmehjælp. I undersøgelser vil kun ganske få, i hvert fald ved både telefoniske og besøgsinterviews, udtale sig negativt, fordi flere nok (bevidst eller ubevidst) frygter dette kunne få konsekvenser for deres eksisterende hjælp…

Det taler mere til vores ældre generations ære, at de IKKE brokker sig, for vi andre – der har førligheden i behold – kan da hurtigt få øje på, at det IKKE bliver spor sjovt at blive gammel her i landet. Påstande om tilfredshed påviser at den ældre generation lader sig nøje med ganske lidt.

Det handler om værdighed. Alle skal behandles retfærdigt her i landet, og når nu folk er for raske til at komme på plejehjem skal de ikke bare “opbevares” i et minuttyranni, som i forvejen er ved at slide hjemmehjælperne halvt ihjel. Derfor er det meget vigtigt, at du husker at sætte dit kryds i overmorgen, torsdag den 15. september 2011. Lad politikerne vide, at vi ikke finder os i fordrejede fakta ud fra en snæver undersøgelse. Hvis Venstre var så opsatte på at levere fakta burde de lytte til de udmeldinger der kommer fra de ældre lokalt i kommunerne, i stedet for at tage vores ældre generation, som har været med til at opbygge den velfærd vi alle nyder godt af, som gidsler i deres politiske magtkampe.

Det er, for at sige det mildt, noget usselt at tage en enkeltstående konsulentrapport til indtægt for, at det hele skulle gå så godt. Det vækker minder, og synes som om man helst vil undgå at tage reelt stilling til de tal der indikeres i Capacents rapport. Men fint ser det ud, og Mrs. Bucket (som i serien Fint skal det være vil kaldes Mrs. Bouquet) ville være stolt over det skuespil som præsteres som om det alene var fakta…

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.