Færdig med bankaktier

Jeg ved godt, at Max Bank ikke nødvendigvis er udtryk for hele bankverdenen, men “nok er nok”, som en kendt politiker sagde da hun meldte sig ud af de Konservative for at være med til at starte Ny Alliance – det vi i dag kender som Liberal Alliance… Da jeg i oktober og december 2010 investerede en stor del af kapitalpensionen i Max Bank skete dette ud fra en helhedsbetragtning hvor jeg mente, at aktien var undervurderet.

Jeg tog åbenbart fejl!

Nu er værdien af den aktie faldet til en kurs der var så lav, at jeg ikke ville være med mere. Beklager, men nogle gange må en beslutning bare træffes… Se kursen på Max Bank siden jeg købte her:

Her ses kursudviklingen fra oktober 2010 frem til i dag

Jeg håber hele bankverdenen vil være ekstra opmærksom på ordet “tillid”, for aktiekursen er nu engang udtryk for tilliden til driften. Det nytter ikke noget at kalde sig rådgivere når de rent faktisk er “købmænd i penge”. Det er de menige danskere som betaler, enten i form af højere gebyrer, faldende aktiekurser og/eller den generelle uro, der er kommet efter nogle i alt for mange år har haft LIDT FOR FRIT SPIL.

Lad os sige det ligeud: nogle har spillet hasard med pengene, og det er så også derfor at der må hensættes store poster til forventelige tab. En sørgelig tilstand når det bagefter også viser sig i form af at lille hr. Jensen ikke kan få en mindre kassekredit på 15-20.000,- alene fordi bankerne nu har vendt bøtten og er blevet så forsigtige, at de går med BÅDE livrem og seler.

Det handler om at finde den rigtige balance så bankpakkerne får den rigtige effekt, for ellers vil det historiske blik være meget lidt skånsom ved regeringen når vi bagefter skal analysere effekten af de tiltag der blev forsøgt.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.