21 år siden Jeltsin blev præsident i Rusland

I artiklen om dagen i dag kan der på Wikipedia læses: “Den sovjetiske oppositionspolitiker Boris Jeltsin bliver valgt til præsident i republikken Rusland.” Det skete den 29. maj 1990. Boris Jeltsin døde i 2007, og historien om hans liv er værd at læse. Du kan læse den herfra: http://politiken.dk/udland/ECE289490/boris-jeltsin-er-doed/.

For de iblandt os som husker ordene Glasnost og Perestroika, der blev brugt meget af Mikhail S. Gorbatjov er der sket meget med Sovjetunionen siden Bresjnev – og hele vejen gennem Andropov, Tjernenko m.v. har tingene tegnet nogle særdeles store krumninger forbi både åbenhed og senere lukkethed, som vi senest har set det med Putin, der bestemt ikke slipper sit greb om magten.

Rusland er en af mine helt store passioner, hvilket jeg også signalerede i går med erklæringen om at den transsibiriske jernbane skal prøves en dag. Var jeg ikke blevet ramt af meningokok meningitis i juli 1995 havde jeg stensikkert talt russisk i dag. Med aner strækkende tilbage til en lille del russisk blod i årerne var ideen om at blive uddannet til sprogofficer i russisk dengang nærliggende.

Meget ændrer sig gennem livet.. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.