Brug din ide

Nu læste jeg her til morgen [ref: http://avisen.dk/undskyld-har-du-set-danmarks-idhat_146662.aspx?redir=newsletter&utm_campaign=user_Old&utm_medium=newsletter&utm_source=newsletter_Morning], at kineserne og nordkoreanerne er kommet frem i skoene med at ansøge om patenter, og rent faktisk søger langt flere end danskerne – også selvom vi har øget frekvensen med nye ideer.

Det stiller det logiske spørgsmål: hvorfor BRUGER folk ikke de ideer de får?

Hvis der er mange gode nye ideer på vej til patentmyndighederne, så er der vækst på vej. Men hvorfor ikke få endnu flere gode ideer, og få gjort noget ved dem?

For min egen del HAR jeg for længst erkendt, at gode ideer, der ikke gennemføres medfører forspildte chancer. Det var allerede i 1995 (8 år FØR P Watch), at jeg tænkte – og gav udtryk for tanken om et elektronisk parkeringsur. Til min egen dumhed er jeg ikke typen der holder mund om den slags, og jeg forholdt mig passivt i forhold til denne gode ide, som i dag sælges over alt i landet.

Gode ideer skal som minimum overholde tre kriterier:

  • Genstanden skal passe til folks magelighed – læs: dovenskab
  • Genstanden skal spare folk tid
  • Genstanden skal spare folk penge

Når ovennævnte tre kriterier er overholdt, er der et potentiale.

Det giver ikke begrænsninger for nye og gode ideer. Det giver derimod en rettesnor for hvornår DU selv får den næste gode ide.

Brug din ide næste gang du får en genial tanke. Det KAN være du bliver den næste iværksætter-succes i Danmark. Vi har brug for at ideer bliver til virkelighed, og det er NU vi skal skabe den dynamik der skal til for at samfundet, med velfærd m.v., kan videreføres.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.