I dag er det 40 år siden vi fandt olie

I dag er det 40 år siden vi hentede den første danske olie op af Nordsøen. På Wikipedia kan vi læse: “Den første danske olie hentes op fra Nordsøen, hvor Dansk Undergrunds Consortium fra den chartrede olieboreplatform “Britannia” tidligere på året havde fundet olie.”

I dag er vi for længst begyndt at tænke i sol- og vindenergi, men alligevel sjovt at tænke tilbage på hvor lang tid siden det var, at Danmark blev et olie-eksporterende land.

Mærsk Olie har faktisk lavet et spændende PDF-dokument (på 12 sider), hvis du vil læse mere om historien bag oliekoncessionen, som du kan læse herfra: http://www.maerskoil.com/AboutUs/Documents/ForSchools/28959_1Historie.pdf.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.