Brian Nielsen vs. Evander Holyfield – boksekampen i nat

Lad det være sagt med det samme: jeg kunne godt unde Super Brian et godt comeback i boksning. Træningen ned fra 128 til 108 kg. lød som om han var på vej til en ordentlig selvdisciplin, der kunne muliggøre et reelt comeback til boksningens verden. Boksekampen Super Brian vs. Evander Holyfield lød spændende, og vi bestilte naturligvis en gang pay-per-view til 499,- via TDC Trio. Velvidende at boksekampen kunne ende med at blive en hurtig boksekamp.

Super Brian holdt 11 omgange – og det var i sig selv en flot indsats.

Nu til det mindre flotte før den generelle analyse. Da Super Brian i tredie omgang spyttede sin tandbeskytter ud var det en bevidst handling, og absolut usportsligt. Hvis han ikke havde gjort dette, havde han været alvorligt på spanden i slutningen af tredie omgang, og det var synligt for alle.

Han indrømmede selv, at han brugte tovene til at få luft, og det kunne have kostet ham kampen langt tidligere. Evander Holyfield er en farlig bokser, og de lave parader kunne godt antyde en dårlig kondition.

Til gengæld er der heller ingen tvivl om, at Brian Nielsen har en unik evne til at tage imod tæsk, og det kan han faktisk godt bruge som et kæmpe aktiv i den vægtklasse han bokser i. Hvis han lærer at tøjle sine tendenser til gadedrengemanérer er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han kunne komme tilbage på den professionelle boksescene, men det er nødvendigt, at han lærer at lytte til konstruktiv kritik.

Ingen kan blive en bokser i verdensklasse ved at blive klappet på ryggen hele tiden. Det kræver at du er i stand til at lytte til feedback, og forbedrer de elementer som ellers godt kan koste én sejren. Super Brian er en dygtig og habil bokser, men han har en svag hånd. Han slår ikke igennem på samme måde som Classius Clay, Larry Holmes og Mike Tyson gjorde, og tendensen til pauser er farlig. Det handler om at være 100% på hele kampen igennem.

Men altså god underholdning, der varede længere end forventet. Vi håber Brian kommer stærkt igen, og med den rette træning skal det nok blive rigtig godt. Holyfield sagde efter kampen, ifølge DR Update, at Brian var god til at komme igen, og havde en jernvilje til at holde sig gående. Havde han ikke dukket sig til sidst havde han nok også fuldført kampen i stedet for at ende med nakkedrag og et blodsprængt øje.

Held og lykke, og god vind Brian. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.