39 år siden Sterling købte 6 nye fly

Du kan på Wikipedia om dagen i dag læse, at “Sterling Airways køber seks nye fly for 540 millioner kr. og bliver dermed verdens største charterselskab.” Det skete den 3. maj 1972. Der er sket meget siden dengang. Det hører med til historien, at Sterling dengang var tilknyttet charterbureauet Tjæreborg (der senere fusionerede med Spies Rejser), og at Simon dengang havde en helt anden strategi. Han brugte gamle fly, og tjente derved kassen som følge af en langt bedre likviditet.

Status var dengang, som nu, at der findes to strategier for at drive forretning:

  1. Den alt for dyre strategi
  2. Den alt for billige strategi

Den bedste er naturligvis den gyldne middelvej, der hverken er for dyr eller for billig.

Når det gælder charterrejser er det ganske naturligt for folk, at de ikke forventer samme benplads som når du flyver med rutefly. Rutefly handler om at få forretningsfolk (og politikere) frem og tilbage mellem A og B, hvorimod det for chartergæster bare handler om at få flyvningen overstået, fordi folk glæder sig til at komme ned og nyde varmen.

Hvad er dine tanker om charterrejser?

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.