Mobilsnak – total forvirring

Det var ganske morsomt mandag morgen at høre en ekspert komme i studiet i Go’ Morgen DanmarkTV2, for disse eksperter tror ganske enkelt at Symbian, Android, iOs og Windows mobile er logik for enhver. Vi ved alle, at iPhones er fra Apple, og at Windows mobile leveres af Microsoft, men når det gælder forskellene mellem Symbian og Android, så bliver det straks en smule mere teknisk.

Hvad skal en mobiltelefon egentlig kunne?
Fundamentalt set led jeg af den forvirring, at jeg faktisk troede vi havde mobiltelefoner for at kunne sende en tekstbesked (såkaldt “sms”) og ringe når vi kom for sent, eller havde glemt hvad vi skulle hente i supermarkedet udover agurker, tomater, yoghurt m.v.

Nu skal en mobiltelefon kunne MMS’e – som grundlæggende betyder, at du kan vedhæfte et billede eller et stykke lyd til din sms. Den skal sandelig også gerne have et indbygget kamera, og 1.3megapixel er åbenbart kun for lykkelige amatører. Minsandten om ikke der også skal være navigation, mener nogle, mens andre vil have vejrudsigten med på farten.

Hvor forsvandt det med at kigge ud af vinduet egentlig hen?

Vi skal passe på, at vi ikke ender med at blive så digitale at vi til sidst ikke kan spor den dag teknikken svigter. Jeg forstår godt lysten til at skrive sine aftaler ind på kalenderen, der så kan synkroniseres med ens computer således, at det er muligt at give svar på hvad der skulle ske i morgen kl. 13, men hvad nytte er der i at have det på mobilen hvis du i forvejen taler i den?

Flere touchscreens bliver sorte i skærmen når der tales – f.eks. LG BL20, den sort/røde mobil, der var nutid for bare et års tid siden. I mobilalderen betyder det evigt forældet…. Men tilgiv en lykkelig amatør. 🙂

Budskabet bag dagens artikel her på bloggen er: har vi brug for alle de funktioner vi bygger ind i vores telefoner, eller skulle vi tænke to gange før vi opdaterer til sidst nye med ditten-datten og dutten?

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.