Tid til at vende krisen

Det er tid til at vende krisen. Hvis du er iværksætter, butiksejer eller på andre måder involveret i salg til private, og ikke er til stede online, så er det på tide at lytte ordentligt efter. Darren Rowse – kendt blandt bloggere som ProBlogger – skrev lige et meget tankevækkende tweet:

Just spoke to a retailer who told me he is having his worst Christmas ever. ‘All my customers are now shopping online’. Felt guilty.

Oversat betyder det:

Talte lige før med en handlende, som fortalte mig han havde sin værste julehandel nogensinde. “Alle mine kunder køber nu varerne online.” Følte mig skyldig.

Der er ingen grund til at føle sig skyldig. Danske boghandlere har for længst selv været skyld i at onlinehandel er steget voldsomt. Når du gik ned til din lokale bogpusher var mange irriterede når du kommer og spørger efter en bog de ikke har. Selvom de har mange chancer for at give kunderne en god oplevelse, så har mange tabt markedsandele fordi irritationen over “besværlige kunder” var alt for tydelig. Dette gav god plads til saxo.com og globalt Amazon…

På samme måde er der mange som, af ren tradition, gerne bruger tusindvis af kroner på at have en annonce i telefonbogen. Men til hvad nytte? Kun ganske få bruger disse telefonbøger nu om stunder. Vi googler eller går på krak.dk når noget skal findes. Selv TDC har opdaget et fald i omsætningen på Oplysningen fordi folk ikke gider betale 16-20,- pr forespørgsel.

Online handel ER fremtidens handelsform.

Læs det lige igen. Online handel ER fremtidens handelsform.

De penge du hidtil har kastet i telefonbøger er mere eller mindre spildt. Særligt hvis du netop har udskudt chancen for at være til stede online, fordi du hidtil har troet “det var for dyrt” at lave din egen webshop.

Hvis du gerne vil vende krisen er det på høje tid at erkende forbrugsmønsteret. Folk køber grøntsager online, de køber special-the online, de køber alt muligt online. Selv tøj købes i dag online, for når du kender din tøjstørrelse er det langt nemmere at bestille online, og få tingene leveret direkte til døren frem for at skulle brænde en masse benzin – og måske alligevel ikke kunne få lige den farve du vil have, fordi den evt. er i restordre.

Så hvis du vil vende krisen for din virksomhed er det på høje tid at være til stede online. Det er vejen frem hvis du gerne vil se sorte tal på bundlinjen. Så mit gratis råd til dig der læser denne blog er at komme i gang med at få din virksomhed op på nettet. Det har for længst vist sig at være en rigtig god forretning.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.