Sundhedsforsikringer – en GOD ting

Sunhedsforsikringer er en GOD ting. I dag vil jeg fortælle hvorfor jeg er uenig med de folk som taler imod sunhedsforsikringer. Der er nemlig mange som anskuer sundhedsforsikringer ud fra en meget politisk ideologisk vinkel, og glemmer den personlige vinkel.

For vores del handler det om at vores datter normalt først ville kunne komme til undersøgelse den 13. december – cirka seks uger efter henvisningen blev sendt fra vores læge til sygehus.

Gennem sundhedsforsikringen jeg har gennem mit arbejde lykkedes det at starte processen allerede i går aftes med efterfølgende undersøgelser længe inden vi normalt kunne være kommet på den indledende undersøgelse på Holbæk sygehus.

Ud fra et personligt perspektiv kan det siges, at lønnen sagtens kunne være højere hvis ikke sundhedsforsikringen var en del af lønpakken, men det ville ikke være ret meget værd NÅR der er behov for ordentlig behandling på et sygehus. For i så fald var man henvist til et offentligt sygehus.

Et sygehus der, i øvrigt, laver fejl. Ved tidligere hovedpineanfald ville de ikke lave EEG (men lavede dog EKG) og røntgenfotografering af kraniet. Hverken påstand om bivirkninger eller at det skulle være for dyrt er gyldigt når en pige – der netop er i begyndelsesfasen af skolegangen – plages af hovedpine der forhindrer hende i at deltage på lige fod med andre.

De offentlige systemer ER i krise. Det kan man vælge at gøre noget ved, eller lade være. Ved at bruge “laissez faire” metoden sker der kun én ting: folk vælger endnu mere at købe sundhedsforsikringer, og i sidste ende sker der det, at de “normale” sygehuse forfalder…

Lad mig endvidere lige slå fast: regionerne var slet ikke den reform vi kunne have ønsket. Den kommunalreform har ødelagt mange synergier i samfundet, og det ville være rart om regeringen ville erkende sit ansvar. Men omvendt kan vi så i hvert fald konstatere, at vi er glade for der nu er en børnelæge som tager vores datters helbred alvorligt.

Derfor er min holdning, at sundhedsforsikringer er en GOD ting. Uanset hvad folk ideologiske holdning til forskelsbehandling måtte være, så er det således at en ko altid synes bedst om sine egne kalve, og det gælder så altså også når emnet er sundhedsforsikringer. God weekend. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.