Hamborg – en fantastisk by

Det er ikke til at komme uden om det. Hamborg er en fantastisk by. Vi havde tidligere kun være i Hamborg da vi tog til lufthavnen for at flyve med Lufthansa til Paris – og efterfølgende taget med autozug fra Hamborg til Lörrach…

For et par år siden tog fruen og jeg på en voksentur til Berlin, men der er stor forskel mellem byerne. For det første var det mest det østlige Berlin vi oplevede, men samtidig er der også milevidt fra de fordomme vi danskere har om tyskerne og så til virkeligheden.

Folket er venligt og høfligt, og de interesserer sig virkelig for deres medmennesker. Servicen på restauranterne var noget enhver dansk restaurantejer burde opleve, hvis de har haft ondt i omsætningen. Der ER væsentlige grunde til at danskerne vælger at holde ferier i udlandet, og efterhånden også andre arrangementer – og denne viden kunne være guld værd for danske restauratører…

Det var sjovt at se den franske tv-kanal TV5 her i Hamborg, for nogle programmer er tekstede på tysk, men altså stadig med det franske sprog i lydkanalen. Det ser ganske sjovt ud, men viser, at samarbejdet på tværs af Europa er langt STÆRKERE end vi danskere nogle gange erkender.

Hvordan kan tv- og radio-stationer, samt utallige aviser, have korrespondenter i flere af landene uden at bemærke denne forskel? Den er så åbenbar for os andre, at jeg nogle gange stiller mig selv spørgsmålet om man mon bliver “blind” af at rejse rundt hele tiden?

Måske mangler af dem det reelle syn på jantelovs-danskheden og dens skrækkelige isolationistiske tendenser for at kunne se kontrasten?

Én ting er i hvert fald sikkert: selvom mit hjerte brænder for Frankrig og Kreta, så er jeg så afgjort ved at ændre min opfattelse af tyskerne. Efterhånden som jeg lærer dem at kende har jeg opdaget, at der gemmer sig langt mere end de fleste ser.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.