Bogbrænding en skændsel

Som jeg skrev i min artikel på bloggen Kristendommens Mangler i artiklen “Bogbrænding er aldrig acceptabel” så må jeg sige jeg er overrasket over, at pressen først havde fat på dette emne i nyhederne i aftes – ref: http://nyhederne.tv2.dk/article/33412145/ [Opdatering 17/3-2016: artiklen er væk fra TV2’s side].

Uanset ens holdning til islam så bør demokratisk indstillede mennesker aldrig begå den fejl at tro, at “målet helliger midlet” for den slags tankegang er første skridt frem imod diktatur, meningsundertrykkelse, demokratisk underskud og åndeligt og mentalt fallit. Når en kristen gruppe tillader sig at bruge bogafbrænding (i dette tilfælde af koranen) så er der tale om en handling med historiske perspektiver.

Den slags gjorde nazisterne også – og det er den ultimative form for nedværdigelse at synke så lavt.

Alle har ret til at diskutere og være uenige i vores civiliserede verden. Når argumenterne hører op begynder alfahannen at vågne, og det er ganske enkelt ikke i orden.

Derfor er bogafbrændingen en mindst lige så stor provokation som karrikaturtegningerne var det, og absolut unødvendig. Vi bør kunne tale om tingene uden nogensinde at ty til bogafbrændinger. Perspektivet hvis vi ikke snart vågner op til alvoren i dette vil være ganske alvorligt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.