Smid krykken

I dagens indlæg må jeg komme med et lille hjertesuk. En kammerat, som ellers også har gået på et IT-studie for flere år tilbage, spurgte mig i aftes om hvordan han skulle installere et konkret program på et stykke mobilt udstyr jeg ikke kender.
Vejledningen var en A4-side med konkrete bud på hvad der skulle skrives, og hvor…

“Hvorfor ikke bare gå i gang?” var min første tanke.

Det var vist en smartphone-sag som skulle kobles op imod en stationær maskine ud fra et bestemt program. Problemet er bare, at manden har valgt at køre med Ubuntu Linux – en distribution jeg ikke kender.

Værst af alt er, at nok er Ubuntu populært, men det fanger altså ikke min passion for Linux. Jeg foretrækker stadig enten Mandriva, Suse eller Fedora – og hvad andre bruger er deres valg.

Men hvorfor skal folk holdes i hånden?

Hvis du har valgt at køre med din helt egen distribution på trods af de råd du fik, så er det jo ikke mig der kan hjælpe, vel?

Det svarer lidt til at komme og bede bogholderen om hvilket IT-system der skal købes, og når rådet kommer, så vælger chefen et andet system. Det ville være en meget dum beslutning, og sådan en chef ville risikere at mangle en bogholder bagefter… 🙂

Når det er tid til at vælge, så må folk altså smide krykken. Hvis de vil gå egne veje er det en god ide at lære både at kravle og gå før man forventer at kunne løbe den valgte vej.

Hvis krykken beholdes når du ingen vegne.

Har du haft lignende oplevelser, så bider kommentar-feltet altså ikke. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.