Godt brugt ferie snart billigt til salg

Det har været meget lækkert at holde en lille mini-ferie – også selvom vejret ikke ligefrem har været det bedste… Der er, med andre ord, snart en godt brugt ferie til salg. 🙂

Det har været en tumultagtig ferie i den forstand at regeringen har haft sin største hjerneblødning i lang tid. Vanviddet vil ingen ende tage, og jeg har principielt allerede beskrevet det ovre på min politiske blog i artiklen “Rulle frem, rulle tilbage” skrevet i aftes.

På min Facebook kunne jeg i dag konstatere, at situationerne beskrevet i artiklen stadig er gyldige – og det er således, desværre, ikke enkeltstående sager jeg tidligere har hørt om.

Det mest forbavsende er hvordan det politiske system reagerer på modstanden mod deres genopretningsplan. I stedet for at diskutere argumenter så skal vi nu igen til at sammenligne os med andre lande der har kortere dagpengeperiode frem for at diskutere det principielle i at en borgerlig regering vil udhule folks medlemskab af en forsikringsordning, som a-kassen jo rent faktisk er. Nu skal dansk velfærd harmoneres nedefter, og det er en tand deprimerende at se den blindhed mange udviser over for de svageste i samfundet.

Når udtrykket “de svageste i samfundet” bruges begynder detalje-diskussionen (læs: fluekn*pperiet) om hvem der er svagest. Det skattefrie i børnepengene er ingen overraskelse. I Frankrig havde man for over tyve år siden et fradrag i sin skattepligtige indkomst for hvert barn man fik. Så var der sparet en del på administrationen set i forhold til den danske model – den såkalde “Schlüter-check”…

Senest er debatterne blevet ganske voldsomme, og det må vel også kendetegne en situation hvor en fastkørt regering laver hovsa-løsninger i sidste øjeblik – også behandlet i min artikel ovre på den politiske blog. Men for at tage det med her, så er der to ting der kendetegner den nuværende situation:
– Danmark har undtagelse fra Euroen, og er slet ikke formelt forpligtet til at overholde konvergens-krav.
– Danmark har ikke endnu fået nogen henvendelse fra EU, men skulle absolut have presset genopretningsplanen igennem så hurtigt som muligt.

Den sædvanlige høring (på 30 dage) er ikke overholdt, og bagefter er man overraskede over, at borgfreden er ovre…

Jeg imødeser det kommende valg. Til den tid kan de (få) som overvejede at stemme radikalt så tænke lidt over, at partiet går med på ideen om at nedskære dagpengeperioden, og følgelig tage det med i overvejelserne om hvor krydset skal sættes.

Jeg stemmer på liste A hvis nogen skulle være i tvivl. 🙂

Alle ønskes en snarligt god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.