Motivationen bag det at skrive

Motivationen bag det at skrive kan være mange ting. For en forfatter skriver vedkommende måske alene for at tjene flere penge på sine bøger. Det giver som regel kun lidt, fordi der mangler den sidste del, der kan hæve kvaliteten op på niveau med de bedste bøger. Vi kender alle de forfattere vi kun læser én gang — og enkelte iblandt dem fortryder vi måske ligefrem at vi enten købte eller lånte bogen, fordi oplevelsen var en skuffelse.

For andre er det at skrive en passion. Lysten til at dele sine tanker og ideer med andre får den slags mennesker til at skrive, uanset hvor meget eller lidt de tjener på det. Jeg tilhører selv den sidste gruppe. Jeg kan ikke holde bøtte, og derfor skriver jeg om mange forskellige emner.

På den politiske blog skriver jeg de tekster, som sagtens kunne være endt som læserbreve i aviserne. Men efterhånden er avisernes rolle spillet voldsomt ned af de nye medier. Den erkendelse er jeg for længst nået til, og det har virkeliggjort andre muligheder.

Min motivation er at få mine budskaber ud — både de positive og de negative. Jeg forsøger altid at finde noget positivt i selv de mest vanvittige nyheder jeg kommenterer på. Ikke kunstigt, men simpelthen fordi jeg grundlæggende er en ukuelig optimist. Andre ville nok kalde det naivt, og det kan der være flere anskuelser af. Jeg er blevet langt mere realist med alderen. Jeg erkender, at træerne ikke vokser ind i himlen, som man siger.

Men når skrivningen skal gøres op, så er det ikke noget der alene skal motiveres af penge. Der skal være energi, motivation og inspiration i det der skrives. Det er i hvert fald mit mål hver gang jeg hopper i kridthuset. At det så bestemt ikke er uden økonomisk bonus at gå i gang med blogning er så også noget du kan lære mere om ovre på bloggen “Tjen penge på nettet – i din fritid“.

Jeg kalder den indtjening for glasuren på lagkagen, fordi det må jo gerne være sjovt at engagere sig i det at dele sin viden med andre. Det er et valg om det gøres i bøger, i artikler i blade eller artikler online. Hvis du også vil vide mere om hvordan du kan tjene penge på nettet i din fritid håber jeg du springer over på bloggen. Det kunne være dér du skaber din første million. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.