Besættelsesdagen — 70 år siden

Det er 70 år siden at vi blev invaderet af tyskerne. På mange områder er vi heldigvis nået forbi den tid, holdningerne og den slags adfærd. På andre er vi nærmest gået baglæns de seneste mange år.

Mange af de tanker om “folkesundhed” vi hører i dag er sørgeligt identiske med de tanker der lå til grund for den aggression nazisterne udviste — og det bør vi erkende og standse før selve menneskesynet får os til at gå i forfald. Den manglende anerkendelse af problemet vil få den slags menneskesyn til at vokse som en kræftknude, og det bør undgås for enhver pris. Det er værd at huske på denne ganske specielle årsdag.

Højredrejningen af samfundet har mange årsager. Alle er blevet mere egoistiske end nogensinde før. Ikke egoistiske på den driftige måde hvor folk stræber efter at skabe mere, men tværtimod egoistiske så de begynder at KRÆVE mere af samfundet. Særligt alle de gratis ting bliver misbrugt i et omfang som bagefter gør at de allersvageste ikke kan få de ting de virkelig har BRUG for, fordi mageligheden og ligegyldigheden over for fælles værdier har sat ind.

Eksempler:

  • Folk som får bevilget kurser de ikke passer, og bagefter sørme ikke kan forstå, at kassen bliver smækket i.
  • Folk som snyder med sociale ydelser fordi de påstår at bo alene mens de lejer sig til adresser ude i byen for at få endnu flere sociale ydelser

Listen er nærmest endeløs, og den er tragisk.

John F Kennedy sagde for mange år siden:

Ask not what your country can do for you but what you can do for your country.
Oversat: spørg ikke hvad dit land kan gøre for DIG, men hvad DU kan gøre for dit land.

Det er på høje tid at vi viser at vi har lært af fortidens dumheder, og derfor bør vi opføre os ordentligt og tænke i mere fælles baner. Så har vi chancen for at skabe et samfund til gavn for alle.

God weekend til alle bloggens læsere. 🙂Så er der kun 52 dage tilbage af årets specialtilbud.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.