Naivt og MEGET dumt!

Det er, mildt sagt, naivt og MEGET dumt at tro, at man skulle opgive sit kortnr. i forhold til en mail hvori svar-til var sat til et pbs.com-domæne. Det lugtede langt væk allerede fra starten af. Desuden er det vigtigt at huske, at PBS aldrig ville have brug for dine kortoplysninger. De administrerer dem selv. Hvis de skal vide noget tager de kontakt til din bank.

Det er derfor navnet er PBS — Pengeinstitutternes BetalingsService. De har en hjemmeside som også klart advarer imod dette forsøg på phishing.

Hvis du har fulgt med i denne blog i et stykke tid, vil du vide, at jeg for længst har anbefalet flere gange, at læse Hackademis hjemmeside. Her fortæller Cylle nemlig om sikkerhed på en levende måde. Du lærer hvordan du kan beskytte dig, og du vil bestemt ikke fortryde at håndtere tingene en smule mere opmærksomt end andre tydeligvis gør.

At man kunne falde for den phishing-mail tyder på stor naivitet, og det ER vigtigt at signalere, at den slags bare skal slettes. PBS er selv opmærksomme på problemet, men der går nok et stykke tid før .com-domænet kan sløjfes. Endnu være kunne man måske anbefale at en virksomhed som PBS faktisk FIK registreret .com domænet for bagefter at lave en informationsside på engelsk, fransk og tysk, hvis det er planen at udvide aktiviteterne i Europa. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.