Lauritz.com’s censur

Det er glædeligt at se den generelle enighed om, at Lauritz.com’s censur IKKE er acceptabel. I forbindelse med Haiti-ulykken er det tragisk, at man pludselig drager en helt anden sag — nemlig karrikatur-krisen — frem i lyset for at afvise akvarellen fra Kurt Westergaard.

Uanset hvad man ellers måtte mene om hele karrikatur-krisen, så er det efterhånden lang tid siden, og der er ingen konkrete tegn på at Lauritz ville være under nogen som helst trussel. Tværtimod har man åbenbart anlagt den vurdering at f.eks. Jyllands-Postens erfaringer skulle kunne overføres til enhver anden som har noget som helst med den pågældende kunstner at gøre.

Faktisk kunne det påstås, at Lauritz.com er med til at TRYKKE prisen (og dermed fremtidige vurderinger) af kunstnerens arbejde ved at nægte at sælge hans materiale.

Gad vide om det samme gælder hvis en kunstner måtte være Holocaust-benægter eller har en anden særpræget politisk holdning…

Misforstå mig ikke. Jeg støtter ikke afvigende meninger, men jeg støtter menneskets ret til i at demokrati at HAVE afvigende meninger. Jeg vil hellere være uenig med folk end nogensinde at undertrykke deres ret til at have en anden mening end jeg selv har.

Vi er nødt til at bakke op om ytringsfriheden her i landet — og det gælder på ALLE punkter. Jeg støtter også kristnes ret til at være intolerante (som i sagen med Kristelig Fagbevægelse jeg behandler på min anden blog om Kristendommens Mangler), og jeg støtter også folks ret til at stille op til folketinget selvom jeg ikke behøver støtte deres politik.

Jeg bliver harm over andres INtolerance når jeg selv opfører mig tolerant over for andre, og mener folk bør tænke sig GRUNDIGT om inden disse tendenser begynder at få fodfæste i samfundet. Vi SKAL blive bedre til at stå fast ved vore egne holdninger, men sandelig også til at forsvare andres ret til deres egne holdninger. Ellers bliver samfundet et noget kedeligt sted at leve i…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.