Året der snart er slut…

Så er året snart slut, og det er morsomt at tænke lidt tilbage på alle de sjove ting der er sket. Der er kun et par dage til min nytårshilsen udgives her på nettet. Det sker natten til torsdag kl. 0:01. Året der snart er slut har budt på mange GODE oplevelser.

I familien er der på fruens side kommet familieforøgelse. Fruens moster Karina fik sammen med sin forlovede lille Oliver, der vokser støt og stabilt. Rigtigt dejligt for Cecilie at få lidt selskab. Sundt for alle parter.

På samme måde er der sket det positive at min eks-svoger viste sit sande jeg. Søsteren kan derfor nu, sammen med de fire dejlige unger, komme videre i tilværelsen så snart løgnehistorierne, bagtalelserne og lysten til konstante intriger faser helt ud fra hans side. Den slags har været spild af tid de seneste mange år, og det er positivt, at det er slut.

Alt har en tid. En tid til at rive ned, en tid til at bygge nye ting op. En tid til at skrive, en tid til at læse. Sådan er hele livet, og det skildres så ganske smukt i Prædikerens bog kapitel 3. En bog meget få læser, og selv i denne juletid er der mange der fnyser af visdommen i Bibelen. Ordsprogenes bog er fyldt med gode principper, og selvom bogen er hurtigt læst, kunne det også gøres ved at tage 1 kapitel om dagen. Der er 31 af dem, og jeg vil påstå, at de fleste får svært ved at “nøjes” med et kapitel ad gangen, når først de er kommet godt i gang.

På samme måde er det for dem som igennem året er blevet arbejdsløse. De kunne sagtens genfinde gejsten og energien med bøger som “Hvem har flyttet min ost?” eller coaching-bøger som “Bryd vanen” og Pernille Melsted har også skrevet to bøger om passion — både hvordan du selv finder den, men også hvordan du udlever den.

I en tid som denne skulle der gerne tændes LYS frem for at vedblive med at vandre i mismodets mørke. Det har altid været min opskrift på succes, og det er en af hovedårsagerne til, at jeg altid har et optimistisk og fremadrettet syn på tilværelsen. Den slags er det som gør hele forskellen, for modgang bliver kun et mindre bump på vejen med en fast kurs fremefter, når vi VÆLGER at se positivt på tingene.

Året der snart er slut er derfor en status, men også en delvis succeshistorie. Jeg har lært meget i året der snart er slut, og jeg ser frem til at lære endnu mere i året der kommer. Jeg ser frem til I kan læse min nytårshilsen der udkommer om mindre end 60 timer. Godt nytår.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.