Snart kommunalvalg…

Da dagen i morgen henhører til fødselsdagshilsen for Britt Malka som runder endnu et skarpt hjørne, samtidig med vi går til stemmeurnerne til valg for både kommunalbestyrelse og regionsråd, så synes jeg lige jeg vil kaste et par ord med på vejen.

Der er ingen tvivl om at mit hjerte banker for Socialdemokraterne. Landspolitisk er det de eneste som har et fornuftigt alternativ. Ny Alliance blev skabt for at standse vanviddet, undergik navneforandring og ændrede næsten hele persongalleriet, og blev senere selv en del af vanviddet med navnet Liberal Alliance.

Nu er krisen politisk ved at vise sig for det gamle Højre (nu kendt som de Konservative). Mange kommuner vil ikke være besat af konservative borgmestre efter dette kommunalvalg. Mange af dem har selv været skyld i dette, for de har ikke lyttet til befolkningen, og det kan ellers varmt anbefales i forhold til lokale afstemninger.

Ved kommunalvalg stemmer vi nemlig om ting som er NÆRE i forhold til vores dagligdag. Valget af børnehave og/eller skole påvirker vores børns hverdag ganske som vi, hvis vi bliver syge, gerne vil på et hospital hvor vi kan få en ordentlig behandling.

I region Sjælland handlede debatten meget om placeringen af “super-sygehuse”, for det vil de kære politikere først ud med informationer om efter et ekspert-udvalg har lavet en rapport. Holdningsløse politikere har slet ikke turde give nogen udmeldinger. Det kunne de godt have gjort helt anderledes, for der er ÉN ting som ingen politikere tør sige, åbenbart.

Det hjælper nemlig ikke at oprette “super-sygehuse” med mange specialer hvis ikke der er rent.

Læs lige ovenstående sætning igen. Det duer ikke at have mange specialer hvis ikke der er rent. Besparelser har gennem årene gjort at vore sygehuse er blevet møghamrende uhygiejniske, og hvis man droppede kassetænkningen ville man opdage, at en stigning i rengøringsKVALITETEN kunne måles direkte i en mindskelse i hospitals- og operationsrelaterede infektioner.

Det er såre elementært, men ingen tør pille ved dette, fordi det er noget af en varm kartoffel at kritisere rengøringen. Hvorfor skulle det være det? Når du og jeg kan tage en ganske normal pegefinger, og opdage at dørkarmen er beskidt på en kardiologisk afdeling (hjerteafdeling) hvor folk har sår til vigtige organer der heler efter f.eks. indoperering af pacemaker, hvorfor skulle det så være en hemlighed….

Til regionsrådet er jeg ikke et sekund i tvivl om at Socialdemokraterne fortjener min stemme. Der skal være medlemmer som bare vil gøre en smule for at forandre dette vanvid — også i en tid hvor regeringen pålægger yderligere besparelser helt uden at ville tage konsekvensen for sine handlinger. Først var det strejken der fik skylden for fjernelsen af det frie sygehusvalg, og nu er det krisen – samtidig med at vores statsminister, dengang han var sundhedsminister, ikke gjorde ret meget for at undersøge prisniveauet (trods løfter om det modsatte) og de rammer der skulle arbejdes ud fra…

Anderledes ser det ud på det kommunalpolitiske. Vi ser en udhuling af kommunens økonomi her i Ny Sorø der vækker til alvorlig eftertanke. Særligt fordi vi her i Dianalund bliver koblet sammen med Stenlille i et forsøg fra det “gamle” Sorøs side på at give os skylden for den økonomiske situation vi står i nu til dags. Den slags tale giver ikke noget sammenhold i kommunen, og jeg tror vi er mange som er overraskede over den førte blokpolitik, særligt fordi lokale hensyn ikke længere tages, men der trampes på lokale traditioner for vores lille by, Dianalund.

Værst af alt er, at vores fhv. borgmester, Per Hovmand, skulle have råbt vagt i gevær, men ikke gjorde det. Politikere råber nemlig ikke ét eneste ord imellem valgene, og bagefter forstår de ikke, at folk ikke gider at lytte til dem når de kun taler med befolkningen op til kommunalvalgene.

Jeg er, med andre ord, ganske meget i tvivl om min placering i lokalpolitikken. Der er nemlig stor forskel mellem hvordan politik formes og vises landspolitisk og så de studehandler som ligger bag beslutningerne på lokalt niveau.

Giv gerne en kommentar med her op til kommunalvalget. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.