Om at linke til indhold

Jeg vil i denne artikel lige fortælle lidt om at linke til indhold. Du må naturligvis gerne linke til denne blog — enten via Facebook, Twitter eller et hvilket som helst andet sted. Hvis du skriver i kommentaren hvorfra du har linket kan det endda være, at du får et “retur-link”…

Jeg har på min Tjen penge i din fritid – på nettet-blog skrevet om links i denne måned. Det kan du læse mere om herfra: http://www.blunck.dk/tjenfritid/.

Det med at linke ligger faktisk som hele fundament under internet. Hver gang der er noget relevant et andet sted linker vi til hinanden i stedet for at gentage indholdet alle mulige steder. Den slags er genialt fordi det giver en sammenhæng mellem relevante sider. Det kan også bruges forkert, hvilket mange har stiftet bekendtskab med. Hvis du f.eks. glemmer at linke i en ny side eller en ny fane, så er folk for længst væk fra din side. De kommer ikke tilbage, hvis ikke dit indhold er godt. Det er vigtigt at huske NÅR du linker til andre steder.

På samme måde ser man nogle gange folk bruge gul tekst som farve til links. Det er der rigtig mange som ikke kan finde ud af er et link. Blå er linkfarven. Husk det, og brug det.

Et sted som wikipedia scorer højt på søgemaskinerne fordi der er rigtig mange som linker til deres domæne for at henvise til bestemte artikler. Jeg har også selv gjort det. Men det betyder ikke altid at noget er sandt bare fordi det står på Wikipedia (eller noget andet sted på internet). Vi har som mennesker en tendens til at tro alt for meget på ting, bare fordi de står på internet. Det er ikke altid korrekt, og kildekritik skal bruges alle steder.

Nyt indhold der snart bliver rigtig sjovt er faktisk min julekalender, som starter om to måneder. Når 1. december oprunder, så begynder min Julekalender 2009 med masser af interessant guf. Jeg håber du vil følge denne julekalender, og du er velkommen til at henvise andre til den også. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.