Da vi blev roskildensere

For min egen del er det om lidt over 2 uger rent faktisk 25 år siden vi flyttede fra Frederiksberg til Roskilde. For vores del rykkede vi til Slagelse for knap 8 år siden. For 5 år siden endte vi i Dianalund. Men når folk spørger mig hvad jeg er, så tænker jeg ofte “roskildenser.” Mit hjerte banker for Roskilde i den forstand at det gjorde ondt da den hæderkronede – og engang bundsolide – Roskilde Bank krakkede. Én af de få nyere succeshistorier som rejste sig udover det provinsielle, men også charmerende.

Kontrasten er stor mellem Storkøbenhavn og Roskilde. Roskilde er noget ganske unikt, ikke blot pga sin geografi, men også fordi byen, gennem tiden, har været igennem en kolossal udvikling. Schou-Epa blev til Kvickly, Hestetorvet blev stor plads næsten helt uden biler, gågaden blev næsten bilfri, stationsbygning endte som charmerende tilbygning til den klassiske station etc.

Der er meget at være glad for, og når jeg ser tilbage er der mange ting jeg husker helt tilbage til dengang jeg om morgenen kørte ind til skolen i København med toget 8.06 dengang Roskilde havde både reservestamme og mange andre ting. Der er VIRKELIG sket en del i byen…

Tempo forsvandt på Vestergade, købmanden gik ned på Knudsvej, skiftende købmænd på Køgevej endte med at blive til en afdeling af Den Varme Gryde, amtsrådsbygning skiftede karakter ved kommunalreformen etc. Der kunne skrives tykke bøger om alt der er sket. Altimens tankerne også går til dem som var heldige at få fat på en lejlighed i den gamle Roskilde Andel-bygning med udsigt over det meste af byen. En spændende by i en rivende udvikling.

Enten kan man lide Korsbæk eller også kan man ikke. Jeg tilhører så afgjort den første gruppe, og det kan også gøres selvom man ikke nødvendigvis bor midt i byen. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.