Tanken i Ubby

På vej til arbejde kører jeg via Tissø over Jerslev og Ubby til Kalundborg, og det irriterede mig at se et “Lukket pga krisen” skilt på OK-tanken i Ubby. Det var tidligere en DK Benzin tankstation, og det var ikke krisen der lukkede dén station.

Som de fleste vil vide fusionerede DK Benzin og OK for et par år siden. Gennem en vis tid blev alle tankstationer omdannet, og bl.a. her i byen skete der en naturlig fornyelse af hele tankpladsen i tilknytning til ændringen. Men sådan gik det ikke i Ubby. I Ubby havde man nemlig i forvejen en OK-tank ved Brugsen i byen. I stedet for at bevare BEGGE steder (med hver sin charme), så fjernede de benzinsalget fra den tank, der nu er lukket.

Er du klar over hvor VOLDSOMT dette kan være for en tankstation?

Der er meget AFLEDT ekstra-salg forbundet med benzin. Se blot på dit eget handelsmønster. Der ryger lige et par sodavand med når du tanker, eller dagens avis sammen med det toastbrød du lige opdagede, du havde glemt da du var ude at handle tidligere. Du kører ikke tilbage til Butikstorvet for et toastbrød, vel?

Men udover dette så var de FØR ændringen med benzinen også ramt af en mangel på service. Jeg har KUN tanket én gang efter deres ændring. Den gik ud på at man skulle henvende sig ved disken for at få åbnet for benzinen. Jeg lagde naturligvis en 500-mand, og gik ud og tankede. Bagefter stod ekspedienten og forklarede, at det skam ikke var nødvendigt. Forholdsreglen ville IKKE fungere uden et depositum, når de nu var bange for at miste penge, men de kunne altså ikke skelne denne forskel. Hvis de kun kiggede på overvågningen kunne folk stadig løbe fra regningen. Ved et depositum havde de da lidt af pengene på plads…

Så når du skal afgøre hvad der lukker en butik, så tænk på kinesernes ordsprog:

Hvis du ikke kan smile, skal du ikke åbne butik

Dette er meget kloge ord.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.