Pattebørn og brokhoveder

Det er ganske underligt at følge nogle af de blogs jeg læste for en del år siden. De samme mennesker skriver præcis det samme: den ene er så fortabt i sig selv og sin egen ulykke at det bliver helt sørgeligt at læse hendes artikler, og andre er præcis så smålige som de var for år tilbage.

Det stiller et meget vigtigt spørgsmål: “Er vi selv med til at skabe vores egen nutid?” Eller sagt på en anden måde: “Er du klar over dit humør er meget vigtigt for at afgøre om du oplever positive eller negative ting i din tilværelse?”

Misforstå mig ikke. Jeg ved godt, at alting har sin tid, og at der kan ske både godt og skidt som rene tilfældigheder. MEN, der er nu engang en tendens til at nogle mennesker tiltrækker sig positive ting (kaldet Fætter Højben-held), mens andre altid rammer det negative (lidt i stil med Anders And). Når vi ser tingene i dette perspektiv er det meget vigtigt at erkende, at selvom vi f.eks. vågner en anelse forkølede kan vi godt tage tingene i stiv arm, slå græsplænen og få det bedste ud af dagen. Starter vi først med at have ondt af os selv, går det helt galt.

På samme måde kan vi nemmere komme os over dalene i biorytmer og andre faktorer hvis vi bare gør en lille anstrengelse i at finde lyset midt i mørket.

Så min bedste anbefaling, hvis du har tendens til at falde i den mørke grøft, er at prøve at se lidt mere optimistisk på tilværelsen. Undgå at ende som et pattebarn eller et brokhovede. Folk gider ikke beskæftige sig med den slags hele tiden, og du kan lige så godt se positivt på tingene.

Hvis du prøver dette tip vil du en dag takke mig for at have mindet dig om, at det virker. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.