Når billigst bliver dyrest

Mange aner slet ikke hvad de går ind til når de køber et bilbatteri hos T Hansen. Hvis det skal byttes skal der først udfyldes papirer, og i mellemtiden bør man så have et andet batteri. Du får ikke noget til låns, så gem dit gamle batteri og en booster hvis du vil være på den sikre side.

Et batteri købt 1. februar i T Hansen i Slagelse kunne ikke holde strøm 3 uger efter. Fridag fra fredag til søndag aften gav problemer med start — og intet som sugede strømmen, så absolut ren batterifejl. Ikke desto mindre skal reklamationssager løses centralt, så du SKAL have anden strømkilde mens din sag behandles. Sådan er det bestemt ikke alle steder, og sagen er tankevækkende fordi vi taler om et batteri som taber sin kraft på under 1 måned. Ren købelovssag — hvis altså man gider køre den civilt for sagen er lige under grænsen på de 500,- [499,- faktisk].

Sagen bliver blot endnu mere grotesk. For som det tidligere har været tilfældet da vi fandt ud af at bremsebakkerne rent faktisk passer fra en Volvo 245 over på en 740, så ville Høyer Autodele (som nu ejes af T Hansen) ikke anerkende pappet fra siden af pakken som netop fortalte hvor bredt disse bremsebakker passede. Det skulle ind over teknik-afdelingen før det kunne komme ind i systemet. Da jeg tjekkede det for et par måneder siden (længe efter vi havde solgt denne Volvo 740 stationcar) var det stadig ikke noteret i bemærkningerne.

På lignende måde er det ikke T Hansens batteri med 300 startampere som passer på en Suzuki Baleno, men derimod deres 360 startampere batteri. Hele diskussionen om (og forklaringen bag) startampere og hvor meget starteren belastes af lavere strømstyrke kunne jeg skrive stolper op og stolper ned om, men du kan selv undersøge det hvis du er i tvivl.

Sjovt er det i hvert fald at kæden gerne søger faguddannede folk, men når det kommer til stykket er der mange afdelinger der har endog særdeles store problemer med at leve op til at kunne kalde sig forhandlere af autoreservedele. Når du beder om en sprinklermotor og de kommer ud med en viskermotor (til selve viskerarmene) eller beder om en bærekugle som bagefter viser sig at passe til en anden model, ja, så er der kun én ting at sige: det betaler sig at have kigget på den del du skal skifte, og se på varen mens du er i butikken.

Det tager LANG tid at forklare sagen bagefter, og du ender hurtigt med at bruge den spinkle besparelse på at pleje dit forhøjede blodtryk.

Hvis du derfor gerne vil have mit bud på et bedre sted at hente sine dele, så vil jeg anbefale Biltema som har afdelinger i Næstved og Aalborg. Du finder deres hjemmeside hér: www.biltema.dk.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.