Når du dine mål?

Når du dine mål? Får du læst de bøger du gerne vil have læst? Får du gennemført de kurser du startede på? Arbejder du fremefter med bestemte ideer og tanker, eller lader du det hele blive ved “drømmen”?

Dette blogindlæg er til dels motiveret af at jeg i nat – efter jeg kom hjem fra nattevagt – lige så en optagelse af tv-programmet “Luksusfælden” fra TV3. Hvis du kender mine blogs, vil du også have opdaget, at jeg skriver en blog med titlen “Shop & Spar” og “Genfind kontrollen over dine penge“.

Emnet interesserer altså. Det bør det også gøre for læserne af bloggen, men sjovt nok ser jeg samme tendens som også ses i tv-programmet. I starten er folk nærmest smilende, halv-grinende, om deres situation. I det ene tilfælde skyldte et ægtepar 1.3 million til 33 forskellige steder… Hvordan i alverden kan dette lade sig gøre? FORDI skruppelløse finansieringsselskaber [som ofte ejes af endog respektable banker] vil blæse folks økonomi en lang march. For dem handler det om ren profit, og hvis de kan hive 25% i rente ud af folk, så blæser de på konsekvensen så længe pengene i kisten klinger…

Så taler politikerne bank-, kredit- og vækstpakker. Viel geschrei und wenig Wolle når det samtidig erkendes at erfaringerne fra udlandet for længst har vist at statsfinansiering ikke fungerer. Staten burde koncentrere sig om at skabe gode betingelser FOR VÆKST frem for at forsøge at skabe selve væksten. Det var en grundlæggende lektion helt tilbage til kommunismens delvise fald helt tilbage til Murens fald for knap 20 år siden. Planøkonomi har for længst vist sig IKKE at fungere.

Ikke desto mindre støttes den passivitet og tendens til eskapisme som fører folk ud i uføret. Det er naturligvis positivt for underholdningsbranchen for tv-selskaberne kan score gode reklamepenge på udsendelser som underholder folk med at se andres selvpåførte nød.

Findes der ikke en langt BEDRE metode?
Hvorfor skal vi vente så mange år før skolerne lærer at være internationale? En skoleklasse som for nylig blev annonceret at ville undervise på engelsk fik en noget blandet modtagelse selvom ideen var GENIAL.
Hvorfor skal vi vente før økonomi bliver en del af matematik? Mange klasselærere brokker sig over matematikken ikke føles relevant for eleverne. Hvad så med at anskueliggøre hvorfor geometrien er interessant når man skal tapetsere et rum eller bygge nyt tag? Hvorfor ikke også fortælle at der er en begrænsning i hvor mange gange pengene kan bruges?

Børnene vil jo gerne lære. Hver gang jeg møder et ungt menneske på vej mod de 18 fortæller jeg dem gerne, at de skal huske at tænke sig om før de sætter hieroglyffen. Af den simple grund at “af skade bliver man klog”….men dog sjældent rig.

Jeg HAR begået min andel af fejl, og jeg står ved dem. Det er derfor jeg forsøger at hjælpe andre. Hvorfor det er dem som er allermest ude i hampen som lytter mindst er mig dog komplet ubegribeligt. Men jeg fortsætter naivt i missionen for bliver bare én hjulpet til en erkendelse er det hele arbejdet værd.

Så ugens spørgsmål til dig: når du dine mål? 🙂

God weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.