Egen lykke vs. andres ulykke

Jeg er lige faldet over et citat jeg ikke er enig i. Det drejer sig om dette ordsprog:

Egen lykke er godt, men andres ulykke er heller ikke at foragte…


Der er mange, som glæder sig ved skandaler, sladder og ulykker. Desværre. For dem er andres ulykke med til at højne deres eget liv, åbenbart. Jeg har den omvendte holdning. Jeg glæder mig ved andres held og når de oplever succes — både arbejdsmæssigt, økonomisk, kærlighedsmæssigt eller hvordan det nu ellers måtte gå godt for andre.

Jamen…
Der er ikke noget “jamen” i min argumentation! Faktisk er jeg en smule irriteret over hvor meget vi alle lader os gennemsyre af denne sensationalisme når vi i stedet kunne få langt mere ud af at glæde os over alle de ting vi nyder godt af. Når venner oplever problemer med sine børn eller konflikter, så er det en kilde til inspiration. Vi håber aldrig at få lignende problemer, men må erkende, at der er stigende udfordringer for forældre nu om stunder.

I en verden hvor bandekrige kommer ind på lokale restauranter, og hvor konflikterne pludselig bliver vedkommende både i og uden for storbyerne, så er der virkelig grund til at revidere den måde vi alle lever, tænker og handler på. Det er NU vi har chancen for at lave om på fremtiden. Det gælder ikke kun i USA hvor den nylige optimisme hovedsageligt baserer sig på indsættelsen af præsident Barack Obama.

Derfor: tag ansvar for dine handlinger, pas godt på familie og venner, og lad dette år være starten på en ny og mere positiv æra. Du vil opdage, at hele dit livssyn bliver langt mere optimistisk hvis du tager dette til hjerte.

Held og lykke. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.