Stort tillykke til Natacha

Et kæmpe tillykke til Natacha som runder de 7 i dag. Hun er ved at blive en stor pige. Nu starter den sjove tid med skolegang og lærdom fra august i år, og masser af lektier og morskab. Der har været mange sjove oplevelser gennem årene, men den nok sjoveste var en samtale vi havde i bilen da jeg konstaterede, at jeg havde glemt mobilen derhjemme. Vi skulle have fat på en gummislange i forbindelse med et nedløbsrør i den gamle rønne vi bør i. I den forbindelse var det ikke på lager hos T Hansen i Sorø (kølerslange kunne bruges!), så vi måtte en tur forbi Slagelse.

Da jeg nævnte for vores datter at vi måtte se om vi kom forbi en telefonboks (mønttelefon) vidste vores datter ikke hvad det var, men hun troede samtidig at der altid havde eksisteret mobiltelefoner. Så måtte jeg tænke lidt sjovt tilbage på, at det naturligvis er rigtigt, at når man fødes i 2002 er mange ting en selvfølge som bestemt ikke var det når ens eget ur starter i 1973 eller for fruens vedkommende i 1978.

Vi fik en sjov snak om min første mobiltelefon (som dengang kørte på NMT-nettet) — længe før GSM-netværket — og som vejede et ondt år. Det kostede en bondegård, og dengang skulle telefonen omstilles fra TDC. I dag tager man sit sim-kort ud af den ene telefon når batteriet er dødt, og sætter det i reservetelefonen uden at skænke den slags en tanke. Batteritiderne er flerdoblet og størrelserne nu til en brystlomme.

I dag har enhver bistandsklient flere telefoner — dengang var det noget særligt og specielt. Dengang var mobiltelefoni for de “udvalgte”, i dag er det en naturlig del af alles hverdag. Jeg forstår derfor ganske vel at mønttelefoner og kort-telefoner med tiden forsvinder helt. Alle vi kender har mobiltelefon, og naturligvis kan det ikke betale sig at have den slags når unge mennesker ikke kan lade dem være når de løber rundt i byen i en brandert.

Dén del kommer også når datteren bliver ældre, men foreløbig sender vi de varmeste ønsker med håbet om endnu mange sjove samtaler i stil med dette. Det er rart at blive udfordret i sit verdensbillede, og når hun starter i skolen til august kan vi glæde os over, at hun har lært at stille spørgsmål ved alt hvad der ikke lige er logisk. Det giver god kritisk sans, og er særdeles vigtigt som værktøj i den stigende konkurrence hun vil blive mødt med senere i livet.

Men foreløbig tillykke. Gaver til morgenthe følger…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.