Om fora

Først og fremmest: Godt Nytår til alle bloggens læsere. 🙂

Mens dette udgives er jeg på job. Artiklen du læser nu blev skrevet natten til tirsdag efter jeg kom hjem fra en nattevagt. Jeg blev inspireret af køreturen, som passede overraskende flot med at Martin Thorborg i sin brevkasse beskrev opstarten af sit Amino.dk forum.

Det vakte nemlig minder tilbage til en helt speciel gruppe fora, som vi havde dengang da Mailing-lister.net var på sit højeste for ganske få år siden. Der var rigtig mange indlæg om alt fra Psykologi til Sekter, fra Edb til Kaffemik etc. Jeg var selv tilhænger af at være betalende medlem for at bidrage til driften af alle grupperne som fungerede både via web og via mail. Vi fik aldrig “testet” muligheden for VIP-medlemskaber. Desværre.

Talrige mennesker blev hjulpet med problemer med alt lige fra Outlook Express til The Bat!, fra grafikproblemer til problemer med at opdatere sin antivirus og så videre. Disse tråde var årevis forud for andre fora, fordi vi alle talte pænt sammen, og fik løst rigtig mange udfordringer. Alles erfaringer og goodwill blev til en vidensdatabase som var et fantastisk aktiv for alle.

Hvorfor opdager vi altid først bagefter hvad vi har mistet?
Når jeg tænker tilbage rammes jeg dels af nostalgi, men også af et vist behov for – netop i denne tid hvor alle fornyr sine engagementer – at gøre opmærksom på at vi ALDRIG må tage noget som helst for givet. Hvis noget er rigtig godt, så pas godt på det. Sørg for at bevare den viden der er opbygget, og lad den aldrig gå til spilde.

Vi er mange som blev spredt for alle vinde da teknikken spillede et kispus. De teams der var i hver gruppe var unikke, og kunne aldrig genskabes. Men vi kan i hvert fald lære af fortiden, og huske at bruge det når vi skal planlægge fremtiden. Når noget fungerer så husk at rose det, passe godt på det, bevare det og lade det vokse.

En blog er også en form for forum
På samme måde kan du også kalde en blog for et lille forum, hvis altså folk bare ville medvirke i trådene med kommentarer mv.

Lad dette være en opmuntring til at VÆRE MED her på bloggen. Tag aktivt del i de ting du finder på nettet, og sørg for at du er blandt de få som aktivt bidrager med tid, energi og gode svar på de ting du ved noget om.

Så kan 2009 blive det bedste år nogensinde, og dermed vil meget være nået. Godt nytår. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.