Status for 2008

Året 2008 har på mange måder været et interessant år. Personligt, politisk, erhvervsmæssigt og på flere andre måder.

På det personlige plan var fruen og jeg på weekend-tur i Berlin her i december, og det var en hyggelig weekend. Vi gik glip af årets sommerferie i Frankrig da jeg startede nyt job i februar. Det kører altsammen fint, og jeg er glad for arbejdet i Kalundborg som sikrer lidt motion samtiidg med en god fast indkomst.

Slut med studier
Alle studierne viste sig at være spild af tid for en pragmatiker som mig, og den erkendelse har taget mig en del tid at erkende. Efterfølgende er jeg blevet opmærksom på, at andre iværksættere (herunder f.eks. Martin Thorborg) heller ikke var akademikere.

Teorier er kedelige hvorimod praktisk arbejde er lækkert. Jeg nyder mulighederne, og kan stadig bruge de ret så gode fritidsmuligheder til at realisere mange af de ting som I bloglæsere nyder godt af. Nemlig at jeg skriver om alle mulige emner. Lagde man alle blogs sammen ville der være flere bind/romaner. Det er jeg dog ikke interesseret i, for bloggen er som medie netop interessant ved at der kan tilføjes materiale når man føler sig inspireret, men også dvæle ved mange emner samtidig frem for alene at skulle beskrive én ting.

De iblandt jer som har læst min første debatbog “Fordømmelsens Skueplads” vil straks have bemærket hvor kort nogle kapitler er behandlet. Den bog trænger til en bearbejdning her i 2009. Vi mistede som bekendt en del data under indbruddet i sommeren 2007, men jeg undgår ikke at revidere bogen. Den er IKKE nær så skarp på nogle områder som jeg i dag ville skrive, og samtidig mangler den en del naturlige forklaringer som vil gøre bogen endnu bedre i sin næste udgave. Det er jo fordelen ved at udgive som e-bog — det er tilladt at revidere hvorimod du ved “almindelige” forlag hurtigt bliver underlagt redaktørers valg og fravalg…

Skuffelser gennem året
Jeg kan ikke undgå at gøre status uden samtidig at erkende, at rigtig mange fra kontaktbogen har skuffet voldsomt. Folk som lever i fortiden eller tror at fruen og jeg er en lokal pengeautomat er spild af tid. Mange lever under skyggen af tidligere nederlag, og det kan vi simpelthen ikke bruge til noget. I konkrete tilfælde har nogle været lige til programmet “Luksusfælden” på TV3, men vi vil ikke udstille nogen, blot gøre opmærksom på, at når status skal gøres, så har det nok været den værste oplevelse — at folk udnytter én er næppe noget nyt, men med tiden bliver vi alle noget mere hårdhudede (og kyniske) når den slags fortsætter.

….Også positive konstateringer
Men med skuffelser følger også positive konstateringer, og i den forbindelse skal der i særlig grad lyde tak til vore absolut mest trofaste venner i det franske, Britt og Cyril Malka. Ligeledes en stor tak til de respektive svigerforældre (børnenes bedsteforældre), og Henriettes mormor og morbror Brian samt hans hustru Pia. En tak må også lyde til Frans, taxamanden fra Roskilde som snart har holdt Henrik ud i 9 år… Disse udgør kernen i netværket og fortjener alle ros på hver sine måder. Der er muligvis enkelte flere som fortjener en tak, og hvis I kan nikke genkendende til ikke at være faldet i rubrikken fra afsnittet over dette, så beklager vi hvis nogen er blevet overset.

Politisk et skidt år!
Politisk har 2008 været et meget skidt år. Særligt for indsigten i hvad demokrati egentlig er for en størrelse. Jeg mener oprigtigt, at vi er ude på et skråplan i forhold til det menneskesyn vi holder os. Vi stræber alt for meget efter at behage internationale fora frem for at satse på politik der gavner den menige dansker. Denne udvikling er tragisk af to grunde:

  • Dels fordi der lyves om udviklingen, og den fejes ind under gulvtæppet
  • Men også fordi et falleret menneskesyn bagefter er svært at genoprette. Der er rigtig mange ting som er rykket i forhold til hvad man tidligere kunne tillade sig at sige, rent politisk

Hykleriet vil ingen ende tage når man undertrykker folks ret til at sige deres mening. At dække det ind under at folk evt. tidligere har arbejdet i et af statens sikkerhedsorganer er INGEN undskyldning. Tværtimod, faktisk. For folk kan godt selv vurdere hvad der FORTJENER tavshedspligt, og hvad der kræver et “råben-vagt-i-gevær”… Ingen kan sidde med en juridisk embedseksamen uden at blive ganske forundrede over den udvikling vi har oplevet igennem de seneste år, og snebolden har kørt med endnu hurtigere tempo i løbet af 2008.

Godt Nytår til alle
Alle bloggens læsere ønskes et rigtig godt nytår. Vi er glade for mange følger med, og selvom vi gerne ville have at endnu flere skrev kommentarer så overlader vi det helt op til dig, som læser, at afgøre hvornår du ønsker at deltage. Held og lykke med alle de projekter du/I sætter jer for, og hvis der er noget I vil sige, så benyt gerne kommentar-feltet.

Tak for støtten i 2008, og vel mødt i 2009.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.