Boligpriserne koster folk dyrt…

Hvis du ikke allerede har læst eller hørt nyheden på TV2 om boligpriserne, så skylder du dig selv at læse artiklen “Udsigt til 150.000 i boligknibe” som du kan finde her: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-14129881.html.

Det er nemlig ingen nyhed for mig. Jeg begyndte allerede for knap 2 år siden at advare om at folk kunne komme i vanskeligheder når boligmarkedet vendte. Der har været ret voldsomme prisstigninger de seneste år, og i den forbindelse har økonomiske teorier altid talt om bølgegang i den økonomiske udvikling. Først stilstand så stigning, så fald, dernæst en vis stagnation/stilstand, og så fremdeles.

Alt for mange har taget bankernes ord for gode varer, og afvist tankerne om den økonomiske udvikling. Det koster foreløbig et par hundrede tusinde (eller flere) en situation hvor de nu kan være de facto insolvente. De har en bolig, som nu faktisk er belånt til op over skorstenen i forhold til markedsværdien efter de har købt.

Med en markedsudsigt til fald på yderligere 10-15% så vil mange nok føle sig voldsomt dårligt rådgivet. Jeg behøver vel ikke fortælle, at jeg for længst har lært af min kloge far som er ejendomsmægler af den gamle skole. Han var det der tidligere var kendt som “statsautoriseret”, og dermed havde han både taget eksamen og fået et forhold til god markedsføringsskik. Han advarede for mange år siden om udviklingen da ejendomsmæglere gik ind i diverse kæder og fik helt andre interesser end at have kunden i centrum.

Man kan ikke tjene to herrer, og det er der mange der i dag må erkende er sandt. De har ikke selv gjort andet end at være naive nok til at tro på ejendomsmæglernes ærlighed. Det er blevet dyrt, for man har fortiet en viden som næppe kan være nogen statshemmelighed hvis man kender sin historie.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.