Behandling af stress

Det er korrekt set af TV2 News at fokusere på, at mange rådgivere gerne “opruster” i debatten om stress. Stress skulle gerne, ligesom akupunktur, rygestop, slankekure og mange andre modefænomener være et behov som nogle kan tjene penge på eller fange seere gennem. Intet forkert i dén vinkel som sådan, for flertallet af rådgiverne vil nok forsøge at bibringe folk ramt af stress en krykke som de kan tjene penge på i ganske lang tid.

En bedre, og mere seriøs, metode

Dog vil jeg samtidig bemærke, at den seriøse rådgiver netop søger at få flere kunder og gøre sig uafhængig i forhold til tidligere klienter. En glad klient får nogle værktøjer han/hun kan bruge, og bliver mere selvstændig under processen. Uanset om det er store beslutninger (som f.eks. nødvendigheden af et egentligt jobskifte) eller mindre beslutninger (som at påbegynde motion og rygestop i tilknytning til ændrede vaner), så er der ingen tvivl om at en dygtig coach, træner, konsulent eller hvad pågældende nu vil kalde sig, får langt bedre resultater ved korte forløb med præcise mål.

Faktum er nemlig at en fastansat eller vedvarende konsulent taber overblikket når behandlingen forlænges ud over det relevante. Der “bygges ovenpå” et forløb som egentlig er afsluttet. Faktisk ville du opnå bedre resultater ved at fordøje de eksisterende indtryk, og så genoptage kontakten når et nyt problem dukker op, som du så kan få værktøjer til at løse. Gradvist bliver du selv bedre til egenhændigt at håndtere dine udfordringer, og så mindskes behovet for en krykke.

Det var, kort fortalt, en bedre metode til at sikre sig, at du selv beholder din egen selvstændighed, og ikke henfalder i søvndyssende forløb som feder mere i konsulentens tegnebog end godt er.

Hvis du er enig eller uenig, så brug gerne kommentar-feltet. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.