Tour de France interview på TV2 News

Jeg behøver næppe minde om dopingens rolle. De seneste nyheder på området er velkendte, og behøver vist ikke nærmere beskrivelse. For dem som nyder dette klassiske cykelløb med flotte billeder fra et af Europas skønneste lande, så er der vist ingen tvivl om, at Touren fortjener, at det er ærlige, veltrænede og stoffrie folk som kæmper om den gule trøje.

Det var derfor chokerende at se et interview hvor en person sad og “markedsførte” hvordan det teoretisk ville kunne lade sig gøre, at køre en tour med doping uden at blive opdaget. Den slags har vi ikke brug for, hverken i Olympiader, cykelløb eller noget andet sted. De mennesker som er blevet lemlæstet for livet efter leg med den slags produkter burde være afskrækkende for enhver der kunne få den uhyrlige tanke at lade sig dope for at opnå bedre resultater.

Derfor: brænder du for en sport, så træn til den. Gør ligesom vi andre gør på alle andre områder. Find svaghederne, og gør resultaterne bedre, men forlad dig aldrig på kemi for at skabe de ønskede resultater, for genvejen kan blive den største omvej når alt en skønne dag skal gøres op, og kroppen måske får langsigtede reaktioner ingen kender.

Til alle rene sportsfolk: måtte I have succes, og vise folk hvordan det skal gøres. Folk som jer gør, at sport er værd at kigge på. En ren 17. plads er bedre end en plads på podiet hvis dette kræver kemi.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.