To gratis tips om IT

To nyheder i dagens indbakke gav ideer til tips og løsninger til jer kære læsere.

Excel-problemer

Man kan i artiklen “Excel-brugere plages af fejl i tastatur-genveje” på Computerworld se hvordan Inventio vil håndtere deres samarbejde med Microsoft-produkter i fremtiden.

Det er forståeligt, at de er utilfredse. Alle der har betalt flere tusinde for et kontorprogram bør være utilfredse, især når løsningen er GRATIS… 🙂

Løsningen finder du her: http://www.openoffice.org/
Gratis kontorpakke der kan hente og gemme i Microsofts formater, og som endda kan gemme i Adobe Acrobat Readerens PDF-format direkte fra menulinjen. Prøv OpenOffice – uanset om du bruger Windows, Linux eller Mac. Det sparker r*v… 🙂

Excel-problemer

I artiklen “Microsoft lukker og slukker for XP trods protester” kan man ligeledes i Computerworld konstatere, at kunden ej mere er i centrum. Salget af Windows XP skal med djævelens vold og magt kun fortsætte til juni, og så må folk “tvinges” til at opgradere deres hardware hvis de vil opdatere deres styresystem.

Også i denne situation er løsningen lige så GRATIS… 🙂

Løsningen finder du ved at skifte til Linux. Blandt de distributioner jeg har haft gode erfaringer med, kan nævnes:

For de som straks får himmelvendte øjne ved at høre om Linux forstår jeg dem godt. Nogle (herunder en enkelt Ubuntu-bruger vi kender) kan være ganske missionerende. Det er kun DERES version af produktet der dur. Sådan er jeg ikke! 🙂

Jeg har arbejdet med IT siden jeg købte min første IBM-kompatible pc i 1989, og faktisk delte en maskine med CP/M og Basic sammen med min far siden 1987. Der er ingen grund til missioneren. Microsoft var selv en kundefokuseret virksomhed dengang man videreformidlede DOS, men noget gik galt da man blev alt for store.

Står du over for at skulle vælge imellem at skifte maskine eller operativsystem efter juni så gør dig selv en tjeneste at standse slaveriet. Prøv Linux og dan dig dine egne meninger. Glem alle skrækhistorierne. Jeg kørte selv med Linux i over 4 år. Det var kun fordi vi skiftede til MacBook-maskiner at jeg ikke lige p.t. kører Linux, men jeg er ikke et sekund i tvivl. Skal jeg nogensinde have en stationær server stående så kommer den til at køre Mandriva, som var min favorit blandt de tre ovennævnte distributioner.

Carpe diem. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.