Jeg føler mig pludselig lidt gammel…

Jeg husker da 5- og 10-ørerne forsvandt. Faktisk var PostDanmark så sparsommelige så netop fordi op- og nedrundingerne gjorde at et 10-øres frimærke blev gratis, så var det kutyme at folk fik frimærker op til de 25 øre. Dengang var penge noget værd, faktisk.

Når jeg så lyder som en småslidt plade, så kan det alligevel godt undre, at vi allerede smider den røde 25-øre bort. Dels fordi den afløste den sølvfarvede 25-øre med hul i midten, men også fordi en 50-øre vel efterhånden også må være for dyr at producere — her i landet i hvert fald…

Den store overraskelse kommer også når det betænkes, at man syd for grænsen i Euroland har 1- og 2-cent mønter der netop svarer til 7 og 14 øre. De ville sikkert også være for dyre at lave her i landet, så mon ikke man skal betænke sig ordentligt før de evigt flirtende politikere overvejer at introducere en mønt det måske aldrig kommer til at betale sig at trykke selv….. Tankevækkende, i hvert fald. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.