En masse teorier om SEO

Jeg morer mig kongeligt hver gang jeg læser nye teorier om hvordan man bedst foretager SEO på sine sider. SEO står for Search Engine Optimization, og betyder – på godt gammeldaws dansk – søgemaskineoptimering. Nogle sætter sig til at skrive dusinvis af artikler med tekster som, for at sige det mildt, gør det særdeles uinteressant at ramme disse folks sider, fordi søgningen fører til en intetsigende artikel som alene rammer godt på nøgleord men intet fortæller om indholdet.

En bedre strategi…. Skab indhold

Det er en langt bedre strategi at skabe godt, og unikt, indhold som folk gider læse. Jo bedre indholdet er, jo flere vil du så også have der enten vender tilbage løbende eller som tilmelder sig RSS-opdatering af din(e) blog(s). Sjovt nok konkurrerer nogle mennesker om at have så bredt et indhold som muligt. Det kan bestemt ikke anbefales, for det er langt vigtigere at specialisere sig og ramme en god niche end at favne alt for bredt med det resultat at bloggen og/eller hjemmesiden bliver værdiløs.

Derfor tales der også om organisk optimering. At få ti glimrende links til din forside kan være langt bedre end at score højt på en enkelt side som måske ligefrem var dit sitemap, ikke sandt? 🙂

Hvis alt dette lyder som kinesisk så fortvivl ikke. Du skal nok lære meget mere om det, hvis du følger denne og mine andre blogs. Da jeg netop er i gang med at skrive en bog om emnet på engelsk (som senere vil udkomme på dansk) så er der slet ingen tvivl om at for de af jer som virkelig VIL designer gode sider som læses af MANGE så skal I tænke over hvad det er for et budskab I vil bringe.

Har du allerede domænenavnet så giver jeg dig allerede – på forhånd – et godt, og gratis, tip. Du kan altid lave underbiblioteket “blog” hvorunder du f.eks. laver en blog du derefter vedligeholder med WordPress hvis du har din hjemmeside på en server der tilbyder dig både MySQL og PHP. Jeg har skrevet lidt om det på engelsk i en artikel med titlen “Careful Planning of Your Future Website” som du finder her: http://www.multidesigner.net/?p=14. Teksten er meget letforståelig i forhold til hvordan du kan starte hele processen, og de fleste burde ikke få problemer med at læse teksten. God læselyst. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.