Putin som “Person of the Year” i Time?

Det er lidt af et chok der lander i folks postkasser nu om dage… 🙂

TIME Magazine har valgt at udnævne Vladimir Putin som sĂĄkaldt “Person Of The Year” — en, mildt sagt, overraskende melding al den stund Putin ogsĂĄ har vist sig at besidde og bruge en stĂĄlhĂĄnd i forhold til sin egen befolkning. Der skal skamriddes pĂĄ en politisk karriere som rent forfatningsmæssigt burde tage sin afslutning. Nu skal der leges med premierminister-poster frem for præsident-post fordi forfatningen ikke tillader mere end to perioder.

Sovjet VAR et kommunistisk diktatur, og i dag ser vi et meget anderledes Rusland sĂĄvel geografisk som politisk. Og dog…. Mange af de fornyelser Gorbatjov talte om i forbindelse med introduktionen af Perestroika er aldrig kommet ordentligt frem. PĂĄ flere omrĂĄder synes det som om mere var tabt end vundet i processen siden Solidaritet i Polen og Murens fald og Tysklands genforening. Ikke fordi der er tabt mere end vundet, men nok nærmere fordi vi alle i demokratiets ĂĄnd satte næsen op efter mere.

På samme måde vækker det til eftertanke at Benazir Bhutto blev likvideret. Folk betaler prisen for demokratiet rundt omkring. En nytårstale bliver på sin vis svær at skrive fordi der er så mange ting der FORTJENER at blive fremhævet, men samtidig er alting et spørgsmål om PRIORITERING, og vi fortæller nok mere om vores holdninger ved de ting vi viderebringer end hvad vi undlader. Undladelsen kan være forglemmelse, men opmærksomheden bør også i det nye år være rettet frem imod såvel det demokratiske underskud nationalt (mangel på EU-afstemning, undertrykkelsen af de svageste m.v.) såvel som internationalt.

Lad os huske Piet Heins ord:

“Hvad du end gør,
gør det fuldt og helt
– ej stykkevis og delt!”

Godt NytĂĄr.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.