Putin som “Person of the Year” i Time?

Det er lidt af et chok der lander i folks postkasser nu om dage… 🙂

TIME Magazine har valgt at udnævne Vladimir Putin som såkaldt “Person Of The Year” — en, mildt sagt, overraskende melding al den stund Putin også har vist sig at besidde og bruge en stålhånd i forhold til sin egen befolkning. Der skal skamriddes på en politisk karriere som rent forfatningsmæssigt burde tage sin afslutning. Nu skal der leges med premierminister-poster frem for præsident-post fordi forfatningen ikke tillader mere end to perioder.

Sovjet VAR et kommunistisk diktatur, og i dag ser vi et meget anderledes Rusland såvel geografisk som politisk. Og dog…. Mange af de fornyelser Gorbatjov talte om i forbindelse med introduktionen af Perestroika er aldrig kommet ordentligt frem. På flere områder synes det som om mere var tabt end vundet i processen siden Solidaritet i Polen og Murens fald og Tysklands genforening. Ikke fordi der er tabt mere end vundet, men nok nærmere fordi vi alle i demokratiets ånd satte næsen op efter mere.

På samme måde vækker det til eftertanke at Benazir Bhutto blev likvideret. Folk betaler prisen for demokratiet rundt omkring. En nytårstale bliver på sin vis svær at skrive fordi der er så mange ting der FORTJENER at blive fremhævet, men samtidig er alting et spørgsmål om PRIORITERING, og vi fortæller nok mere om vores holdninger ved de ting vi viderebringer end hvad vi undlader. Undladelsen kan være forglemmelse, men opmærksomheden bør også i det nye år være rettet frem imod såvel det demokratiske underskud nationalt (mangel på EU-afstemning, undertrykkelsen af de svageste m.v.) såvel som internationalt.

Lad os huske Piet Heins ord:

“Hvad du end gør,
gør det fuldt og helt
– ej stykkevis og delt!”

Godt Nytår.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.