Smart eller over-smart?

Nogle gange kan det godt betale sig at tænke sig om TO gange før man reagerer. Nogle ting lyder gode, faktisk fornuftige, men ved eftertanken kommer tvivlEN. Nu vil nogle så sige, at hvis man er i tvivl skal man lade være, og det gælder f.eks. også i kærlighed… 🙂

Men hvad nu, hvis det er jobmæssigt eller udviklingsmæssigt? Hvis noget lyder godt, men der f.eks. er for få timer, så er det ikke helt så morsomt. Medmindre du kan kombinere to deljobs, men hvordan med geografien? Vi skal alle være fleksible, men vi kan også sælge os selv for billigt.

Kend dit værd

Derfor er denne uges causering også en smule at du i denne tid bør tænke over dit eget værd som menneske. Erkend dine styrker. Find dine svagheder, og bearbejd dem til de bliver mindre stærke egenskaber, og fortsæt den gode indsats så du bagefter kan inddrage områderne i de plus-felter du i forvejen har når du i dag skal opgøre dine stærke sider.

Motivér dine omgivelser. Ikke dem der passivt VIL serviceres, men de personer i din omgangskreds som viser en positiv interesse, og som aktivt DELTAGER i dit/jeres liv. På den måde kan du slå flere fluer med ét smæk, og samtidig blive endnu bedre til at indse den styrke hvormed du bedst kan profilere dig.

Vindere kendes på aldrig at opgive. Carpe diem. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.