SPAM — er du sikker på du ved hvad det er?

Nogle råber “spam” med det samme, men er al uønsket post spam?
Nej! En henvendelse fra en privatperson til en anden er ikke spam. For at en uønsket mail kan blive spam skal den ankomme fra en erhvervsdrivende – uanset hvad du selv måtte mene, og uanset hvilke “hjemmebryggede versioner” du måtte have accepteret. Sanktioner gælder over for erhvervsdrivende og længere er den ikke.

Du kan bl.a. læse reglerne herfra: link på forbrug.dk

Når nu folk gerne harcellerer imod en mail de ikke har bedt om, så bør de huske flere ting:

  • Firmaer eller foreninger bør aldrig sende flere e-mail adresser synligt. Brug BCC.
  • Beskyt din e-mail adresse hvis den udgives på internettet. Der findes flere kodemuligheder end at have @ med i dit mailto-link. Kan bl.a. gengives med en &#-kode som du nemt kunne finde og/eller du kan gengive den grafisk eller køre et script for at beskytte dig.
  • Mais der er gavnlige for dig burde du være taknemmelig for at modtage. Der er forskel på formålet med en henvendelse… 🙂
  • Det er snart weekend. Tøm indbakkerne. Tryk Delete hvis noget irriterer dig, og pas på blodtrykket…. 🙂

Som sagt: god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.