Autoland ApS — kan ikke anbefales…

Vi havde en annonce i Den Blå Avis online med mulighed for bud & chat på handlen. Da vi var gået ned fra 19.000 i udbudspris til kun 12.000,- var vores tålmodighed ved at nå slutningen, så da en gut der kaldte sig “volvojorgen” blev ved med at byde og kommentere, så tænkte vi: “OK. Han er interesseret i bilen.” På dette tidspunkt vidste vi ikke, at denne “volvojorgen” faktisk var tilknyttet Autoland. Det fremgik, med andre ord, ikke af budgivningen eller profilen, at der blev budt for Autoland.

Vi skulle naturligvis videre til en mere benzinøkonomisk af slagsen da en Volvo 2,3-liters motor bruger ganske meget brændstof for en familie med børn og hunde, som gerne vil have mulighed for en sviptur over bæltet når nu søsteren f.eks. bor i Sønderjylland.

I går opdager personen [stor mystik hvorfor han ikke allerede HAVDE læst hele teksten når nu han bød på en bil] at trip- og kilometertæller i annoncen nævnes til at stå til 656.000km og ikke virker, men at speedometeret virker fint. Har i hvert fald ikke optjent hverken fartbøder eller klip i den, så noget må da fungere fint…. 🙂

Jeg har allerede på telefonen forklaret, at vi har den oprindelige købskontrakt fra da en af vores gode venner, Frans, køber bilen i februar 2001 med 188.000 på tælleren. Da speedometerdelen begyndte at hoppe voldsomt fra at fungere til ikke at fungere, og hopper frem og tilbage er der tydeligvis noget indeni dette “ur” som ikke fungerer. Min gode kammerat indkøber derfor en stue (med pænere forsæder og andre dele samtidig) og gemmer – som med alle andre dele – kvitteringerne. Disse kvitteringer ligger i datoorden i den mappe jeg medbragte sammen med bilen.
Bemærk lige at om aftenen siger han på telefonen, at han er fint tilfreds bare historikken er med.

Helt ind til København…

Jeg kører det jeg tror skal blive den sidste tur i Volvoen. Passer naturligvis godt på den, men er egentlig lidt ked af at skulle af med den, men vi har en anden bil på hånden i Sønderjylland så det sørgelige er egentlig ikke så slemt – taget i betragtning at vi nu ville gå fra 10-14 på literen op til måske 17+ eller bedre…

Da jeg ankommer er ham Jørgen fra Autoland ikke engang særligt interesseret i at høre om den fine reparation ved sprinklervæske beholder ved seneste syn i august 2006 m.v., men mere optaget af det kosmetiske udseende på den 21 år gamle bil, og brokker sig nu IGEN over det med kilometrene.

Jeg er på dette tidspunkt lettere træt af diskussionen, men vælger høfligt IGEN at forklare, at der er fuld historik med på bilen. Han får lov til at bakke den ind på pladsen, og nu mener han motoren går dårligt.

Tænk sig at en person som, fra begyndelsen, påstår at have været Volvo-mekaniker i 25 år ikke kan høre det kun er et spørgsmål om en justering (og butikken har ifølge hjemmesiden også ligget på adressen i 25 år), så enten er tallet 25 magisk for ham…. Men altså sådan en justering ville koste knap 2.500,- på et autoriseret værksted, så vi havde ikke tænkt os at investere den sum penge når vi i forvejen er gået ned fra 19 til i hans tilfælde 11.100,-. Min helt store fejl, som jeg kunne have løst til kun godt 100,- som forsigtigpakke via PostDanmark var ikke at have to pyntelister med. Nu mente han jo, at han hellere ville betale benzinen for at jeg kørte tilbage igen end at holde fast ved aftalen ud fra Den Blå Avis…..

AutoLand.dk kan rende mig et vist sted

Jeg ved ikke hvor mange der – normalt – ville finde sig i en person først bruger falske oplysninger på DBA [jeg har sendt dem en mail og gjort opmærksom på “volvojorgens” identitet m.v.], dernæst får forklaret alt det de spørger om, og så kører ind til København for bagefter at høre at han allernådigst ville dække benzinen… Roterende fis i papkassen. 😉

Jeg er gammel taxachauffør, så kørsel til København er intet problem når turen har et formål, men den slags er fuldstændig uantagelig. Har du selv erfaringer med firmaet Autoland ApS med hjemmesiden: www.autoland.dk – så skriv en kommentar. De tager tydeligvis ikke folk alvorligt, for først bagefter dukker en information fra én som nu er flyttet til Jylland men tidligere har kendt til ham op. Denne mand har oplevet “Jydeopkøberen”, og ærgrede sig mest over vi ikke havde talt sammen allerede om aftenen, for han var også nær blevet taget ved næsen….

Sandelig om ikke det også det viser sig at min søster og eks-svoger har solgt en Opel Ascona til samme firma, Autoland, helt tilbage til år 2000/2001 hvor de efter 1 måned måtte have politiet til at hente pladerne til trods for løftet om at disse ville blive afmeldt straks, da han jo er forhandler. At han udbetaler på en check i stedet for kontant er så til at forstå, men så skal han stadig gøre opmærksom på det idet folk kan stå i en ubehagelig situation hvis de ikke har bank i byen.

CVR-registeret versus hjemmesiden

Når man kaster et blik på CVR-registeret, så ser man at startdatoen er: 23.06.1988, selvom der udtrykkeligt står på deres forside, at “Har ligget på samme adresse […] i 25 år, og med speciale i Hyundai biler.” Der er muligvis skiftet navn i 1995 for der var en ændring i registreringen, men det har jeg ikke kigget nærmere på.

Se blot her:

Han havde lige solgt en to år ældre sedan til 16.500,-

Apropos hvad man kunne få for sådan en bil så kig lige på en anden bil han lige havde solgt. Den er to år ældre (fra 1984) og HAVDE kørt 332.000 km. Med den historik han havde på vores stationcar kunne han snildt have solgt den for langt mere, da han har strøgkunderne.

Se beviset på den to år ældre bil, der blev solgt her:

Så alt i alt ser vi frem til jeres kommentarer hvis I også har prøvet “verdensfirmaet” Autoland

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.