Lad ikke “the Twin Towers” på din trådløse router bringe dig til fald

Perspektiverne er helt nye i dag end for bare et par årtier siden. Enhver med blot perifer evne til at bruge sin mus kan i dag få adgang til ressourcer og virkemidler som slet ikke var tilgængelige for den almindelige bruger før i tiden. Kræfterne i en “almindelig” pc kan bruges endog særdeles destruktivt af folk med usle intentioner.

I denne terrorismens tidsalder, og i dag seks år siden “9/11” skete, er det ikke kun global terrorisme vi skal være opmærksomme på, men også være klar over, at vi på det personlige plan kan opleve ret så dramatiske konsekvenser hvis nogen MISbruger dit trådløse net.

Små hjemmenetværk kan også være i søgelyset

Jeg er ikke ét sekund i tvivl. Hvis du har planer om at etablere trådløst netværk, så bør du gøre dig selv den tjeneste at købe – og læse – bogen “Hacking Uden Snor” skrevet af Chill.

Bogen har nemlig den indlysende fordel, at den gør dig opmærksom på svagheder i dit trådløse netværk og viser dig præcis hvilke værktøjer du kan bruge for at efterprøve sikkerheden i dit netværk. De fleste monterer blot et netværk og håber derefter at f.eks. WEP-kryptering er nok til at holde ubudne gæster ude. Bogen forklarer kryptering m.v. i et letforståeligt og uformelt sprog. Ufatteligt flot talent at kunne gøre noget så teknisk så nemt at læse og forstå.

Til at forstå for almindelige mennesker

Bogens filosofi er både banal, men også genial, for princippet er, at jo bedre sikret dit system er, jo mere sandsynligt er det at en person med negative intentioner vil hoppe videre til et helt andet netværk. Mange gange tager det nemlig mærkbart længere tid at finde huller hvis de fleste allerede er lukkede. Faktum er desuden at når så mange etablerer åbne og usikre netværk, hvorfor skulle man så belaste sig med at angribe de mest lukkede?

Fordelen ved et mere sikkert netværk

Ligesom alle andre grupper mennesker, så er hackere også dovne, så de vil stensikkert surfe videre. Men du kan i hvert fald gøre dit til, at hvis de forelsker sig i at bryde ind, så kan du gøre det langt sværere.

Den fascinerende bog fås både som e-bog og som trykt bog. Du kan læse mere her: http://www.wifibogen.com/.

Hvis du følger alle rådene og gemmer alle links, så kan du holde dig rigtig godt opdateret.

God læselyst. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.