Brug din energi til positiv forandring

“It doesn’t matter how strong your opinions are. If you don’t use your power for positive change, you are, indeed, part of the problem.” (Coretta Scott King) [Oversat: “Det er fuldstændig ligegyldigt hvor stærkt du står ved din overbevisning. Hvis ikke du bruger dine kræfter til positiv forandring, så er du – sandelig – en del af problemet.”

Når dette udgives starter flyet fra Hamburg mod Paris. Fagre ny teknologi at jeg på flere blogs (på forhånd, og i god tid) kunne forberede nogle tidsmæssigt relevante indlæg. Tidløse i princippet, men relevant fordi sommeren jo bibringer os alle en tankens glæde, og mulighed for fordybelse i ferietiden. Når vi nu har Mette (den ældste niece) med på denne Frankrigstur, så er det en hyggens stund – en spændende ferie i det land Henrik længe har været så glad for, og som vi andre også nyder. Den bærbare er med, hvis Henrik skulle støde på noget trådløst internet…. 😉


Talk is cheap…

Det er vigtigt, at erkende, at det er ufatteligt nemt at have “de rigtige holdninger” når det er uden risiko for vort liv. Vi nyder ufattelige friheder i det vestlige samfund, men alligevel er der ufred iblandt os. Vi evner åbenbart ikke at skabe den utopi alle taler om.

Alle taler om at handle anstændigt overfor hinanden, og alligevel går vi langt udover den almindelige debats rammer. Vi så det for nylig i Rusland hvor folk blev angrebet alene på grund af deres homoseksualitet. Jeg kan ikke forstå, at nogen mand kan føle sig tiltrukket af sit eget køn, lige så lidt som mange kvinder har det på samme måde i forhold til to kvinder der føler sig tiltrukket af hinanden. Det er ikke homofobi, for jeg har haft venner, der var homoseksuelle. Det generer mig ikke. Nok fordi jeg for længst har erkendt, at jeg kan have en holdning uden at behøve at kræve af mine omgivelser, at de skulle være 100% enige.

Respekten også for dem vi ikke er enige med…

Men der er langt fra at kunne diskutere et livssyn og så til at begynde at bruge volden som udtryksmiddel. Vi burde for længst have lært lektionerne fra 2. verdenskrig og andre perioder hvor Europa har været brændpunkt i historien. Vi må til at handle anstændigt – IN ACTION.

Ikke kun love at sladre mindre, men rent faktisk selv medvirke til at standse ondsindet sladder ved simpelthen slet ikke at viderebringe den.
Ikke kun at lyve mindre, men også tale sandt. Altså være en del af løsningen ved ikke alene at standse den negative effekt, men medvirke til dens positive modpart.

Dét kunne ændre en hel del i den fremtidige historie – også selvom flertallet blot fortsætter tornerose-søvnen.
Så har DU nemlig været medvirkende til at løse problemerne frem for at være en del af dem.

God sommer. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.